Nieuws22.01.2019

Het heeft gesneeuwd en dat is op social media ook te zien


#sneeuw en #codegeel vandaag trending

Geweldig of een verschrikking? De meningen over de eerste sneeuw van 2019 lopen nogal uiteen. We zien mooie plaatjes voorbijkomen, maar het zorgt ook voor behoorlijk wat overlast. In de Randstad zijn de eerste vlokken al gevallen en is zelfs Rotterdam The Hague Airport inmiddels gesloten. Op Schiphol ondervinden ze (nog) geen last van de sneeuw.

Meer sneeuwval verwacht

Rijkswaterstaat heeft de verwachting voor de hoeveelheid sneeuw inmiddels naar boven bijgesteld. Het lijkt erop dat er vandaag tot 5 centimeter sneeuw kan vallen. De komende uren trekt de sneeuw naar het noorden en oosten, waarschijnlijk stopt het met sneeuwen aan het begin van de avond.

Overlast op de weg

Op de weg lijkt er nog weinig last te zijn van de sneeuw, het aantal ongelukken en files viel vanmorgen mee. Het kan wel behoorlijk glad zijn, dus adviseert Rijkswaterstaat om voorzichtig te rijden. Op de ‘strooikaart’ kun je zien waar vandaag is gestrooid en op welke plekken je extra voorzichtig moet zijn. In totaal heeft Rijkswaterstaat vandaag al ruim 2 miljoen kilo zout op onze snelwegen gestrooid.

#sneeuw en #codegeel trending

Op social media zijn de hashtags sneeuw en codegeel natuurlijk meteen trending. Er worden niet alleen mooie plaatjes gedeeld, maar ook geklaagd over overlast. En natuurlijk zien we ook foto’s voorbijkomen van plekken waar nog veel meer sneeuw valt en het dagelijks leven ook gewoon doorgaat, zoals dit voorbeeld van een paar meter sneeuw in Canada.

Minder treinen

De NS rijdt vandaag een aangepaste dienstregeling in verband met de sneeuwval. De vertrektijden zijn soms aangepast en het kan drukker zijn in de trein. Check de website voordat je richting het station vertrekt. De NS zegt morgen weer volgens de normale dienstregeling te gaan rijen. Voorlopig geldt Code Geel in ieder geval vandaag nog, dus mocht je nog naar buiten gaan dan is het verstandig om je goed voor te bereiden en voorzichtig te rijden.

Bekijk hieronder nog een aantal mooie plaatjes en inhakers op de #sneeuw en #codegeel.