Nieuws19.03.2021

Goed nieuws: WallStreetBets helpt gorilla’s, nieuwe Life is Strange en Landelijke Opschoondag


Het zonnetje schijnt, het weekend staat voor de deur en er is dus weinig om over te klagen. Voor iedereen die niet blij is met de verkiezingsuitslag of om andere redenen een oppepper kan gebruiken, is er een nieuwe Goed Nieuws met daarin onder andere nieuws over hoe WallStreetBets gorillafonds Dian Fossey steunt, de aankondiging van Life is Strange, zeldzaam fossiel van oviraptor ontdekt en 21 maart is het landelijke opschoondag.

WallStreetBets doneert 300.000 dollar om gorilla’s te helpen

WallStreetBets is door al het speculeren op de aandelen van GameStop en AMC niet bij iedereen even populair, maar soms komen er wel mooie dingen uit de groep. Zo hebben de leden bij elkaar 300.000 dollar gespaard om gorilla’s te adopteren van het Dian Fossey Fund. De Reddit-groep zette zijn investeringen eerst om in geld en hebben van een gedeelte nu geïnvesteerd in een goed doel. En die investering trekken ze natuurlijk niet terug. De reden om voor apen te kiezen is omdat er een subreddit is genaamd The Ape Gang die nogal omstreden methoden heeft om in aandelen te investeren. Inmiddels quote hun pagina de Planet of the Apes: ‘Apes Together Strong’ en daar hoort een investering bij in de primaten. Of de primaten ook heel blij zijn met hun nieuwe namen, dat weten we niet. Eentje heet Jim Cramer’s Tears. Nieuwsgierig wie Dian Fossey is? Check de onderstaande video:

Ongeloofwaardige dingen die we in films zien

We schreven zelf al eens over de 5 meest onrealistische dingen die we in films en series zien, zoals het feit dat NIEMAND ooit normaal een telefoongesprek beëindigt. Deze week ging op Reddit een post viral over hetzelfde onderwerp en een gebruiker vroeg: ‘What’s a movie trope you absolutely hate?’. De antwoorden zijn herkenbaar en grappig, dus we delen er met liefde een aantal. De complete thread vind je hier.

  • Wanneer twee acteurs op het punt staan om voor het eerst te gaan zoenen worden ze onderbroken door iets of iemand.
  • Als een vrouw tussen de 16 en 50 moet overgeven, is ze zwanger.
  • Alle huizen zijn schoon en mooi ingericht.
  • Dwars door een raam springen en er zonder kleerscheuren van afkomen.
  • Afspraken zijn nooit concreet: “See you tonight at 8”. Vragen wij ons af: waar dan? Wat gaan we doen? Moet ik van tevoren hebben gegeten?

Vandaag op Disney+: The Falcon and the Winter Soldier

Wat is er eigenlijk gebeurd met Sam Wilson en Bucky Barnes na de gebeurtenissen uit Avengers: Endgame? Dat ga je zien in de nieuwe serie The Falcon and the Winter Soldier, waarvan nu de eerste aflevering op Disney+ staat. De twee helden vormen een duo, maar doen dat niet altijd met evenveel zin. Ze kunnen heerlijk met elkaar kibbelen, maar hebben elkaar tegelijkertijd nodig om de kwaadwillende groep Flag-Smashers uit de weg te ruimen. Met acteurs Anthony Mackie als The Falcon en Sebastian Stan als The Winter Soldier.

Zeldzaam fossiel van de oviraptor op nest met eieren ontdekt

In het zuiden van China, in Ganzhou, hebben paleontologen een zeldaam fossiel ontdekt van de oviraptor. Een roofvogel uit de tijd van de dinosaurussen. Het dier vloog zo’n 75 miljoen jaar geleden rond. Het fossiel dat nu is gevonden zat op een nest met 24 eieren die embryo’s bevatten. Het is om meerdere redenen een bijzondere ontdekking. Niet alleen omdat we nog maar weinig weten over de oviraptor, maar vooral omdat er nakomelingen onderzocht kunnen worden. Het is de eerste keer dat er embroyo’s in eieren werden aangetroffen.

Er komt een nieuwe Life is Strange in september

Op 10 september gaat de gamereeks Life is Strange weer door. Het derde deel in de episodische franchise gaat dan van start. De reeks heet True Colors en verschijnt op PlayStation ⅘, Xbox One/Series X, Stadia en PC. Studio Deck Nine heeft ditmaal een verhaal bedacht rondom Alex Chen, een Aziatisch-Amerikaanse vrouw die emoties van anderen kan manipuleren. Net als in andere Life is Strange-delen gaat het verhaal niet alleen gepaard met heftige situaties, maar ook met het moeten leren omgaan met de gave.

Landelijke opschoondag

Op zaterdag 20 maart is het landelijke opschoondag. Een mooi initiatief om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Je kunt natuurlijk meedoen om jouw eigen buurt schoner te maken. Haal morgen een frisse neus en ruim meteen wat afval op. Vraag je buren en vrienden bijvoorbeeld om hetzelfde te doen. Check alle initiatieven hier. Je kunt via de site ook een schoonmaakpakket aanvragen. Die heb je niet meer voor morgen binnen, maar je kunt natuurlijk altijd zelf het initiatief nemen om zwerfafval op te ruimen.

Beeldbron: ElvisCZ