Nieuws10.07.2020

Goed Nieuws op vrijdag: t-shirt met airco, Unsolved Mysteries op Netflix en koe in duet met vrouw


Het is vrijdag 10 juli en ook deze week was er weer genoeg goed nieuws. Na een aantal druilerige en zelfs ‘herfst achtige’ dagen wordt het vanaf morgen bovendien weer zonnig en hoven we de paraplu niet meer mee te nemen. Als de temperaturen tropisch worden kun je afkoelen met een t-shirt met ingebouwde airco van Sony. Blijf je liever binnen? Start dan met de populaire Netflix-serie Unsolved Mysteries. Dit en nog meer lees je deze week in ons overzicht vol goed nieuws. Have a nice weekend!

Unsolved Mysteries op Netflix

De serie staat pas sinds 1 juli op de streamingdienst en is meteen razend populair. Geen idee waar we het over hebben? In Unsolved Mysteries op Netflix zie je elke aflevering het verhaal over een oude en helaas nog onopgeloste zaak. Het boeit, is mysterieus en als kijker kun je ook echte tips insturen. True crime dus, waarin we echte ongeruste verdwijningen, moorden en paranormale gebeurtenissen voorbij zien komen. Je bent gewaarschuwd, want de kans is groot dat je alle 6 afleveringen achter elkaar kijkt. Gelukkig komt er al snel een tweede seizoen (dit najaar). Bekijk de trailer en zet de popcorn klaar!

PostNL gaat met elektrische driewielerscooters rijden

Alle 1000 benzinescooters van postbezorger PostNL worden vervangen door ongeveer 600 elektrische driewielscooters. Dit gaat het bedrijf helpen om de CO2-uitstoot terug te dringen. In 2030 wil PostNL helemaal uitstootvrij alle post bezorgen. De elektrische driewielscooters zien er bovendien tof uit en, niet onbelangrijk, de postbezorgers kunnen er meer poststukken op meenemen. Benzinescooters worden nu vooral ingezet op het platteland en in buitengebieden vanwege de grote afstand.

<em>De elektrische driewielscooter van PostNLFotocredits: PostNL<\/em>
De elektrische driewielscooter van PostNLFotocredits: PostNL

Vrouw gaat met koe in duet

We proberen eigenlijk iedere week een item met dieren in onze goed nieuws show te zetten. Dat is deze week weer gelukt. Kijk maar eens naar dit filmpje uit Brazilië, waarin een vrouw met een koe in duet gaat. Als je hier niet meer vrolijk van wordt! Patricia, de vrouw in het filmpje, zegt hierover: “There is no intellectual knowing at the level of what is happening here however we can feel there is serenity, joy, and deep peace about life and how we interact with mother nature and even among us humans which are known to be part of this rescue.”

Ontroerend!

Zangvogels in Canada bedenken nieuw liedje

Vogeldeskundigen hebben ontdekt dat een specifiek zangvogeltje in Canada (de witkeelgors) het liedje dat hij al twintig jaar zingt heeft aangepast. De snelheid van het melodietje is aangepast én de wijze waarop het zich verspreidt ook. Het gaat aanzienlijk sneller dan normaal. Het is opmerkeiljk want het liedje klonk als ‘oh my sweet Canada, Canada, Canada, Canada’ en nu is het ‘oh my sweet Cana Cana Cana Cana. Twee noten in plaats van drie, lekker makkelijk. Dat blijkt dus ook, want vogels leren het zichzelf in een mum van tijd aan.

Sony gooit 250 miljoen dollar tegen Fortnite aan

Het is heel bijzonder, maar Sony heeft besloten 250 miljoen dollar te investeren in Epic Games. Het is bedoeld om te investeren in Fortnite, de bekende battle-royalegame. Sony doet het niet zomaar: het heeft hierdoor een kleine vinger in de pap, want het krijgt een minderheidsbelang in Epic Games. Het idee is dat er een creatieve samenwerking moet volgen tussen Sony en Epic. Het is een interessante, want Sony heeft natuurlijk niet alleen PlayStation, het heeft ook muziekartiesten. En als iets een groot succes is gebleken, dan zijn het wel de muziekoptredens in Fortnite.

Sony maakt airconditioning voor je kleding

Of Epic ook hier iets aan heeft, dat weten we niet, maar wij hebben interesse: Sony komt met een airconditioner voor in je kleding die je met een app bedient. Het gaat om een apparaatje dat je in je tshirt stopt om de bovenkant van je rug te koelen bij de hittegolf. Het kan wel 13 graden kouder worden. Het heet de Reon Pocket en dat is misschien niet een heel aantrekkelijke naam. Dat komt waarschijnlijk omdat hij vooralsnog alleen in Japan verkrijgbaar is. Je kunt hem ook niet in elk shirt gebruiken: alleen een speciaal shirt met een zakje aan de achterkant. Dankzij het Peltier-systeem kan warmte worden opgenomen aan de ene zijde, en weer worden afgegeven aan de andere zijde.

Amazon Prime Video komt met Comic-Con-panels

Deze zomer is natuurlijk eigenlijk geannuleerd. Nog steeds moet je oppassen voor een virus, de zon laat zich amper zien en door thuiswerken lijken de dagen heel erg op elkaar. Doffe ellende. Nou ja, gelukkig valt dat mee, we zijn niet voor niets van de Goed Nieuws Vrijdag: Amazon Prime Video komt met Comic-Con-panels. Waar je normaal als je een convention bezoekt zoals Comic-Con in het publiek kan zitten om bekende acteurs te horen vertellen over hun proces om een film of serie te maken, kun je dat nu vanaf de bank zonder dure kaartjes te kopen alsnog meekrijgen. Er komen vier panels voor The Boys, Upload, Truth Seekers en Utopia. Je krijgt speciale previews, een kijkje achter de schermen en Q&A’s te zien in de panels. Meer dan 30 castleden schuiven aan en ze zijn te bekijken via het officiële YouTube-kanaal van San Diego Comic Con. Ook kun je binnen Amazon Prime Video een soort Virtual Con-gedeelte bekijken. Amazon Virtual-Con is beschikbaar voor alle fans vanaf donderdag 23 juli – zondag 26 juli en op amazon.com/virtualcon.

Verder lezen over Entertainment

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

Als je wel eens in de rij staat bij een achtbaan, dan ken je de bordjes wel: niet in deze attractie gaan als je zwanger bent, als je rugklachten hebt, een pacemaker draagt.. Waarschijnlijk was het aantal waarschuwingsbor...

Entertainment30.03.2024

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt

Enkele weken geleden is de bedenker van Dragon Ball op de leeftijd van 68 jaar overleden. Nu is er een eerbetoon aan hem, Akira Toriyama, aangekondigd. Eentje waar de fans van kunnen genieten: een Dragon Ball-pretpark. M...

Entertainment22.03.2024

Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt