Nieuws14.10.2020

Dit zijn de mooiste mondkapjes die je nu kunt bestellen


Nu het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes steeds meer de norm wordt, vonden we dat het tijd was om opnieuw op onderzoek uit te gaan naar de mooiste mondkapjes. We tipten de meeste (merken) mondkapjes in dit artikel al in mei, maar in de tussentijd zijn er nog veel meer mooie exemplaren verschenen. Sterker nog: elk zichzelf respecterend merk heeft tegenwoordig mondkapjes opgenomen in de collectie.

Nooit verwacht, toch gebeurd: mondkapjes zijn een echt fashion item geworden. Nu we ze steeds vaker (moeten) dragen, is het toch handig om meerdere exemplaren in te slaan. Uitwasbare mondkapjes bij voorkeur en een aantal verschillende zodat je ze kunt matchen bij verschillende outfits.

Wil je een origineel en stylish exemplaar? Dat kost je iets meer. Wij gingen op zoek naar de mooiste mondkapjes!

De mooiste mondkapjes

Grote modemerken en ketens gaan massaal mondkapjes ontwerpen en in productie nemen. Je kunt dus ook met een mondkapje nu super stylish en hip over straat.

Stay Safe Amsterdam

Mondkapjes met batik-printjes van Nederlandse bodem. Je wast ze op 60 graden en er zijn verschillende maten te koop. Handig, want veel standaard exemplaren zitten al snel te strak of juist te wijd. We zijn fan van de kekke printjes, die nu zelfs in een speciale herfstcollectie zijn uitgebracht. Een mondkapje kost € 17,50.

Wolford mondkapje

We kennen Wolford natuurlijk vooral van de panty’s en het ondergoed. Die producten zijn van heel goede kwaliteit en dat verwachten we ook van de mondkapjes. De meeste exemplaren zijn basic, maar stylish. Dit exemplaar met kant is onze favoriet.

Jan ’n June

Dit Duitse merk maakt mondkapjes op een duurzame manier. Met reststofjes worden er steeds nieuwe exemplaren gemaakt. De collectie wisselt dan ook regelmatig. Een mondkapje kost gemiddeld € 9,-.

Zeeman mondkapjes

De textielsuper blijft zichzelf vernieuwen. Dit jaar kwamen ze al met een hippe fancollectie, een 3-in-1 minitasje en spotgoedkope parfum. Natuurlijk hebben ze nu ook mondkapjes bij Zeeman en daar hoef je niet lang voor te sparen. Vanaf € 1,99.

Mondkapje van G-Star RAW

We zien dat dit mondkapje behoorlijk populair is en dat terwijl je het nog niet eens kunt kopen. Binnenkort bestel je dit exemplaar in een pak van 5 voor € 49,95.

Icing The Label

Icing The Label is een bedrijf uit Nijverdal en maakt mondkapjes met verschillende toffe printjes. Ze kosten € 19,95 per stuk en daarvan doneert het merk € 3 aan het Rode Kruis. Panter, glitters, pailletten en nog veel meer designs. Kijk vooral even op de Instagram-pagina van dit merk.

Off-White Face Mask

Goedkoop? Nee. Stylish? Zeker! Off-White is momenteel een van de populairste modemerken ter wereld en kwamen met dit mondkapje. Het item is inmiddels bijna overal uitverkocht, maar mocht het nog ergens vinden dan kost het je minimaal zo’n $ 95.

Fashion Filter

Het Eindhovense The Fashion Filter wil het dragen van een mondkapje/ gezichtsmasker sociaal geaccepteerd maken. En dat lukt aardig, want de items zijn prachtig. Misschien niet de goedkoopste exemplaren (€ 43,50), maar dan krijg je er wel 3 wergwerpfilters bij. Ze zijn er bovendien in verschillende maten, wel zo handig!

ByBrown

De mondkapjes/maskers van dit Amsterdamse merk zitten niet met elastieken om je oren, maar om je hoofd. We kunnen ons voorstellen dat dit wel wat fijner draagt. De designs zijn strak en 1 exemplaar kost € 20.

Originele ontwerpen op Etsy

Er zijn veel mensen die zelf volop mondkapjes in elkaar knutselen en verkopen via Etsy. Even goed zoeken en je vindt er echt mooie exemplaren, zoals die van onderstaande kleine ontwerpers.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Coronavirus

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Van vleermuizen is genoegzaam bekend dat ze veel potentieel gevaarlijke virussen met zich meedragen. Vanwege hun snelle stofwisseling en bijzonder krachtige immuunsysteem kunnen ze gastheer zijn voor veel verschillende s...

Online25.07.2023

​Sprong naar nieuwe gastheersoort luidt gevaarlijkste periode virusinfectie in

Endemische versus pandemische systeemrisico's virusinfecties
Waarom aantallen wappies, gekkies en complotdenkers toenemen

Tijdens de coronapandemie heeft het grote publiek voor het eerst kennis kunnen maken met de alleszins bevreemdende manifestaties van wappies, gekkies en complotdenkers. Sinds de opkomst van sociale media ruim 15 jaar gel...

Online22.02.2023

Waarom aantallen wappies, gekkies en complotdenkers toenemen

iPhone-fabriek Foxconn: over een maand weer op volle capaciteit

Foxconn verwacht dat het eind december, begin januari weer op volle sterkte draait. Foxconn is de fabrikant van iPhones en die had door allerlei lockdowns in China de laatste tijd te weinig capaciteit om op volle toeren...

Mobile05.12.2022

iPhone-fabriek Foxconn: over een maand weer op volle capaciteit

​Sunweb heeft beste jaar ooit: ‘Corona gebruikt om te investeren in digitalisering’

Wie denkt dat de coronaperiode reisorganisaties alleen maar kopzorgen heeft bezorgd, heeft het mis. Reisorganisatie Sunweb heeft corona gebruikt om meer te investeren in digitalisering. De reisorganisatie heeft met alle...

Lifestyle18.11.2022

​Sunweb heeft beste jaar ooit: ‘Corona gebruikt om te investeren in digitalisering’

Qua uitstoot zijn we weer bijna op pre-coronaniveau

We waren zo lekker bezig: doordat we niet meer massaal de weg opgingen, was de uitstoot van CO2 in de coronatijd aanzienlijk lager dan normaal. Helaas zijn we nu bijna terug bij hoe hevig de uitstoot was voor corona en d...

Nieuws14.11.2022

Qua uitstoot zijn we weer bijna op pre-coronaniveau

De evolutionaire ontwikkeling van het coronavirus opnieuw geduid

De meeste ontwikkelingen zijn achteraf een stuk beter te duiden dan op het moment dat we er midden in zitten. Dit geldt zowel voor de meeste maatschappelijke ontwikkelingen als ook voor de evolutionaire ontwikkeling van...

Nieuws02.09.2022

De evolutionaire ontwikkeling van het coronavirus opnieuw geduid

De karakteristieke wijze waarop zoönoses zich doorgaans ontwikkelen
​De CoronaMelder-app kan van je telefoon af

Het is over voor de CoronaMelder-app. De overheid stopt op 22 april met de ondersteuning ervan. De servers gaan offline en dat betekent dat je niet langer een melding krijgt als er iemand met het coronavirus bij je in de...

Mobile20.04.2022

​De CoronaMelder-app kan van je telefoon af

Uitfaseren Coronamelder ingewikkelder dan gedacht

De ontwikkeling en uitrol van de Coronamelder app had, los van de commotie over privacy en beveiliging, nogal wat voeten in aarde. Dat zal iedereen zich nog wel herinneren. Nu blijkt dat ook het uitfaseren van de app bep...

Nieuws18.03.2022

Uitfaseren Coronamelder ingewikkelder dan gedacht