Deze mensen moet je volgen om op de hoogte te blijven

Deze mensen moet je volgen om op de hoogte te blijven

Countdown Amerikaanse Verkiezingen: Nog 3 dagen

Vorig artikel Volgend artikel

We bouwen de spanning op! In aanloop naar de de Amerikaanse presidentverkiezingen van dinsdag 3 november gaan we iedere dag een bericht plaatsen. Onze focus, zoals je van ons gewend bent, ligt op social media.

Vandaag een overzicht van wie je kan (en eigenlijk moet!) volgen als je op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws rondom de spannende verkiezingen.

Donald Trump

We beginnen uiteraard met de huidige president. De Republikein Donald Trump is altijd wel in voor een pittig of beledeigende tweet. Vermakelijk, maar soms ook veriondrustend.

Joe Biden

Dan zijn uitdager; de Democraat Joe Biden. Die is uiteraard ook erg actief op Twitter. Hij moet veel zieltjes winnen om Trump komende dinsdag te verslaan.

The Election Wizard

The Election Wizard is een handig account als je nieuwe updates wil over voornamelijk de Republikeinen. Ze zeggen onafhankelijk te zijn maar hun nieuws en tweets lijken toch meer op de hand van Trump te zijn.

Jim Acosta CNN

Jim Acosta is de journalist die voor CNN de politiek volgt. CNN is meer op de hand van de democraten. Acosta dus ook. In Nederland zouden we CNN een linkse omroep noemen zoals de VARA bijvoorbeeld. Hij heeft in het verleden vaak ruzie gehad met Trump. In onderstaand filmpje zie je dat hij keer op keer wordt uitgefloten door Trump-fans.

Tucker Carlson FOX News

Als je Acosta aan de linkerkant hebt dan heb je Tucker Carlson aan de rechterkant. Hij is de politiek verslaggever van FOX News. FOX News lijkt soms wel het privé-kanaal van Trump omdat zij altijd en overal Trump uitgesproken steunen in alles wat hij doet en zegt.

Erik Mouthaan RTL Nieuws

Onze eigen Erik Mouthaam is voor RTL in Amerika om verslag te doen van de verkiezingen. Hij is overal bij en heeft aardige videotjes en het laatste nieuws. handig als je Engels iets minder is. Want Erik, tweet uiteraard in het Nederlands.

Nate Silver

Nate Silver is hoofdredacteur van de politieke nieuws website 'FiveThirtyEight'. Alles wat hij doet is gebaseerd op data. Meten is weten en op die manier brengt hij het niewus over de verkiezingen. Geen menngen en emotie, maar keiharde cijfers!

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...