Nieuws12.01.2018

De Dutchcowboys Daily van 12 januari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 12 januari 2018.

Bankier van het Verzet

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden.

Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten.

8 maart in de bioscoop.

Altijd hetzelfde gezeik

IKEA is niet bang voor spraakmakende reclamecampagnes. De video hieronder moet je zeker ook even kijken, want ze hebben zich weer iets briljants laten invallen. Het is te jammer om het te verklappen, maar laten we zeggen dat het de interessantste manier is om korting te krijgen die we dit jaar gezien hebben!

Alligator Action

Alligators zijn beesten die weten hoe ze moeten overleven. Toen een aantal van de beesten in het Swamp Park in North Carolina op het punt stonden om in het water te gaan bevriezen tijdens de ijskoude storm die Amerika recent teisterde. Die storm heeft veel dieren het leven gekost, maar de Alligators zijn keihard, letterlijk: op de één of andere manier wisten ze precies wanneer ze met hun snuit net boven het waterpeil moesten gaan staan om zo vast te vriezen. Doordat er wel nog iets van lucht naar binnen kon door de snuit konden ze in de stille stand gaan totdat het ijs was gesmolten. In de video kun je zien hoe ze daar zitten, vlak voordat ze vrij kunnen komen.

Meerderheid dronevliegers voor invoering dronebrevet

Het merendeel van de dronebezitters in Nederland en België ziet wel wat in een verplicht theoriecertificaat voor recreatieve dronevliegers. Dat blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd werd door Dronewatch.nl. Verder blijkt uit de respons dat veel amateurvliegers een carrière als professioneel dronepiloot ambiëren, met name op het gebied van fotografie en video.

drone-watch
drone-watch

Telefoonboek.nl wil alternatief bieden voor De Telefoongids

Telefoonboek.nl gaat onderzoeken of het een duurzaam, papieren alternatief kan aanbieden voor De Telefoongids & Gouden Gids. Gisteren werd bekend dat de gids per eind 2018 niet meer wordt uitgebracht.

Het bedrijf merkt dat de aankondiging van de uitgeverij bij veel mensen als een verrassing komt en is daarom bereid om een volwaardig, milieuvriendelijk exemplaar, op aanvraag en tegen een kleine vergoeding te gaan verstrekken. Een deel van de winst zal gereserveerd worden voor het planten van nieuwe bomen, om de gidsen zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren.

book-address
book-address