Nieuws09.11.2017

De DC Daily van 9 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 9 november 2017.

Samsung Galaxy met selfie camera achter beeldscherm

De lancering van de eerste 100% full screen smartphone is slechts een kwestie van tijd. Een nieuw Samsung patent toont een mogelijke invulling van dit concept. Dit is al enige tijd aanwezig bij de Zuid Koreaanse fabrikant en wie weet zien we de techniek terug bij de Samsung Galaxy S9. Wat verder opvalt is dat deze mogelijke Samsung Galaxy een selfie camera onder het beeldscherm heeft.

s9
s9

Manchester City in nieuwe Amazon documentaire

Amazon en Manchester City hebben vandaag een nieuwe behind-the-scenes serie aangekondigd, waarin het viervoudige kampioenselftal Manchester City gevolgd wordt gedurende het 2017/2018 seizoen.

De Amazon Prime Video Original biedt fans een uniek kijkje achter de schermen van de historische club, de legendarische coach, Pep Guardiola en de levens van de spelers die zichzelf momenteel Premier League kampioen mogen noemen.

Deze nieuwe Amazon Prime Video Original geeft Prime leden een uitzonderlijke behind-the-scenes ervaring bij van Manchester City, het topteam uit de Engelse Premier League en een van de meest opwindende en gerespecteerde teams wereldwijd,” aldus Heather Schuster, Head of Unscripted, Amazon Originals.

<i>Afbeelding \u00a9 via mancity.com</i>
Afbeelding © via mancity.com

Side effects may include:

Als je ooit wel eens Amerikaanse tv hebt gezien ken je ze wel: de commercials voor medicijnen. Altijd gefilmd in slow motion, met alleen maar blije gezichten en een zoetgevooisde voice-over die vertelt hoe fantastisch het medicijn wel niet is. Dat wordt dan zonder uitzondering gevolgd door een heel snel pratende andere stem die de bijwerkingen afraffelt (want verplicht) en dan komt nog de pay-off, die altijd heel vies voelt.

Deze prachtige parodie van een bedrijf dat legale wiet levert is helemaal fantastisch. “Side effects may include euphoria, increased appetite, uncontrollable giggles, elevated sensitivity to musical dopeness, and reduced anxiety.”

Koning Willem I Prijs in 2018 uitgereikt in Nijmegen

De uitreiking van de tweejaarlijkse Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap vindt volgend jaar mei plaats in Nijmegen. De Gelderse stad is in 2018 Green Capital of Europe en mag zich een jaar lang duurzame hoofdstad van Europa noemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Koning Willem I Stichting Nijmegen als locatie heeft gekozen voor de prijsuitreiking. De prestigieuze ondernemingsprijs wordt toegekend aan bedrijven die durf, daadkracht en duurzaam ondernemerschap hebben getoond.

Bn’ers beleven eerste zomervakantie opnieuw

Wie herinnert zich niet die zomer, waarin je voor het eerst zonder ouders op vakantie ging? Met je beste vriend(in) of hele vriendengroep met de bus naar Spanje, op de boot naar Terschelling of met de trein op rondreis door Europa.

In het nieuwe AVROTROS-programma De eerste vakantie van… beleven 6 bekende Nederlanders jaren later hun eerste vakantie opnieuw, op dezelfde plek, met dezelfde vrienden. Hoe keken ze toen tegen het leven aan? Welke verwachtingen en dromen hadden ze en wat is er van terechtgekomen?

Vanaf dinsdag 12 december is De eerste vakantie van Tatum Dagelet, Kasper van Kooten, Sander Lantinga, Sofie van den Enk, Manuel Venderbos en Maik de Boer te zien op NPO 3.

tatum
tatum

Bereik-, Impact, Kijk- en Luistercijfers

BNNVARA komt met BIKL, een rapportage met de Bereik-, Impact, Kijk- en Luistercijfers van de eigen omroep. Daarop zijn alle cijfers te vinden van BNNVARA-titels op alle meetbare kanalen; radio, tv, websites, Facebook, Youtube, Twitter en Instagram. Dit is intern ontwikkeld om voorbij de kijk- en luistercijfers te kijken waarop programma’s nu vooral worden beoordeeld. BIKL maakt in een transparant overzicht, naast het bereik op de lineaire kanalen, alle clicks, views en fans inzichtelijk.

Schermafbeelding 2017-11-09 om 16.21.28
Schermafbeelding 2017-11-09 om 16.21.28