Nieuws09.05.2017

De DC Daily van 9 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 9 mei 2017.

Dick Advocaat nieuwe bondscoach

Vandaag is er in Zeist een persbijeenkomst gehouden over de benoeming van Dick Advocaat als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij is de opvolger van Danny Blind, die eind maart vanwege zeer teleurstellende resultaten werd ontslagen.

De bijeenkomst met directeur betaald voetbal Jean Paul Decossaux en technisch directeur Hans van Breukelen was live te volgen. Verder is Ruud Gullit aangesteld als assistent. #KNVB en Hans van Breukelen zijn trending op Twitter. Niet iedereen begrijpt deze keuze.

Stones doen 2 optredens in Nederland

The Rolling Stones komen in september en oktober voor twee optredens tijdens de No Filter Tour naar Nederland. Op 30 september staan ze in de Johan Cruijff Arena. En op 15 oktober in de GelreDome (Arnhem).

Achmea gaat 3 vestigingen sluiten

Achmea gaat haar werkzaamheden de komende 4 jaar concentreren op 5 kernlocaties, evenwichtig verspreid over het land: Apeldoorn, Leeuwarden, Leiden, Tilburg en Zeist.

Digitalisering, nieuwe flexibele werkvormen en de daling van het aantal medewerkers maken deze concentratie mogelijk. Om hiertoe te komen, sluit Achmea tot eind 2020 stapsgewijs de vestigingen in De Meern, Leusden en Zwolle.

achmea
achmea

Froome van zijn sokken gereden

Wielrenner Chris Froome is vandaag met opzet aangereden door een automobilist. Hij is geschrokken, maar verder wel in orde, zo laat hij weten via Twitter.

Het begint wel een dingetje te worden. Een aantal Spaanse wielrenners hebben recent al fel uitgehaald naar de dader van een ongeluk dat gebeurde in Oliva, nabij Valencia.

Indrukwekkende trailer voor ‘Blade Runner: 2049’

Bladerunner, een klassieker uit 1982, die werd geregisseerd door Ridley Scott krijgt, nu 35 jaar later, een sequel: Blade Runner: 2049.

Wederom is er een hoofdrol weggelegd voor Harrison Ford (als Deckard), en deze keer krijgt hij gezelschap van ondermeer Jared Leto, Ryan Gosling, Dave Bautista, Ana de Armas en de Nederlandse actrices Sylvia Hoeks en Sallie Harmsen.

(Klik hier voor de trailer.)

harrison-ford-blade-runner
harrison-ford-blade-runner

Ford Fiesta de bestverkochte auto in Europa

De Ford Fiesta was afgelopen maand de bestverkochte auto in Europa. In maart kochten 47.000 klanten een Ford Fiesta, een stijging van 12 procent ten opzichte van het jaar ervoor, hierdoor heeft de Fiesta de Volkswagen Golf ingehaald als bestverkochte personenauto.

ford-fiesta
ford-fiesta