Nieuws07.11.2017

De DC Daily van 7 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 7 november 2017.

Ophef door Paradise Papers

Na de Panama Papers komen nu de Paradise Papers, een nog grotere verzameling aan gegevens over personen en bedrijven die hun geld aan de belasting proberen te onttrekken. Ook Nederland lijkt er bij betrokken, dus wordt het tot in de Tweede Kamer opgepakt. Grote bedrijven als Apple hebben na het gedoe in Ierland gewoon een andere stek gevonden om het tax-free geld te parkeren, maar alles komt nu toch naar boven. De EU kan de messen in elk geval weer gaan slijpen!

Gratis hacken

Goed nieuws voor gamers die ook wel een iets willen hacken. De ‘GTA met hacking’-game Watch_Dogs van Ubisoft is deze hele week gratis te downloaden. Het enige dat je hoeft te doen is een account maken bij UPlay, het portaal van de uitgever. Nou heb je dat toch bijna nodig als je ooit een game van ze digitaal wilt krijgen, dus dat doet geen pijn. De game is trouwens helemaal niet verkeerd, als je van open werelden houdt!

Beeld \u00a9 Ubisoft
Beeld © Ubisoft

Pas op met opladen

De risicomonitor Woningbranden 2017 is uitgekomen en daaruit blijkt dat nog steeds een aantal woningbranden ontstaat doordat mensen hun mobiele telefoon of andere apparatuur met Lithium-ion accu ’s nachts of als ze niet thuis zijn laten opladen. Nogmaals de waarschuwing: het is echt onverstandig. Ook wordt aangeraden om altijd de originele oplader te gebruiken en vooral niet door te blijven laden als een apparaat al vol is.

Foto \u00a9 Bacho foto - Adobe Stock
Foto © Bacho foto - Adobe Stock

Praetoria

Neil Blomkamp ken je vast wel van films als District 9 en Chappie, maar hij is inmiddels bezig met een heel aantal computer-gegenereerde films als onderdeel van zijn Oats Studis project. De laatste nieuwe heet Praetoria en is een tease voor een project dat op dit moment in de maak is. Smaakt naar meer!

Polo GTI R5 rallyauto

Met de Polo GTI R5 maakt Volkswagen zijn rentree in de rallysport. In de tweede helft van 2018 gaat Volkswagen de 270 pk sterke rallyversie van de Polo GTI leveren aan professionele klantenteams en aspirant coureurs voor wereldwijde inzet in uitlopende rallyklassen, inclusief het FIA World Rally Championship (WRC).

polor5-gti-sketch-2017
polor5-gti-sketch-2017