Nieuws07.02.2017

De DC Daily van 7 februari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 7 februari 2017.

IKEA komt met een Börder Wåll-bouwpakket voor Trump

Het was een van de verkiezingsbeloftes van Donald Trump: er komt een muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. Er werd om gelachen, maar al snel na de inauguratie werd duidelijk dat het helemaal geen grap was. Het idee van de muur was bloedserieus en hij gaat er ook echt komen.

Nu is er speciaal voor Trump natuurlijk de Börder Wåll, een bouwpakket waarmee je zelf eenvoudig een muur in elkaar kunt zetten.

border-wall-ikea
border-wall-ikea

Kitesurf battle tussen Barack Obama en Richard Branson

Barack Obama heeft eindelijk tijd voor leuke dingen, zoals kitesurfen met Richard Branson op de Britse Maagdeneilanden. Acht jaar lang heeft hij uit veiligheidsoverwegingen niet mogen kitesurfen, maar nu gelukkig weer wel. En dus gingen de twee de strijd aan: wie surft beter, Barack of Richard?

Euro NCAP: Auto veiliger dan ooit

Auto’s worden elk jaar weer een beetje veiliger. Maar incrementele verbeteringen als airbags en kreukelzones worden snel over het hoofd gezien.

Euro NCAP bestaat inmiddels 20 jaar. Al sinds 1997 zijn ze bezig met crash tests. De kosten? Zo’n 160 miljoen euro. Maar daarmee hebben ze sinds de start al wel meer dan 78.000 levens gered.

Het verschil tussen auto’s van toen en nu zie je goed in onderstaande 2 afbeeldingen of in deze video.

<em>Oude Rover 100<\/em><em><\/em>
Oude Rover 100
<em>Recente Honda Jazz<\/em><em><\/em>
Recente Honda Jazz

Eerste beelden van Logan

Het is een film die voor 2017 al op ons lijstje stond. Hugh Jackman die weer de rol van Wolverine aanneemt. De trailer heb je natuurlijk al voorbij zien komen. En 20th Century Fox heeft nu ook de eerste clip vrijgegeven. Daarin zien we een oude Logan die voor zijn doen rustig blijft tegenover een aantal local’s. “You know the drill.

Nieuwe trailer Life

Zes bemanningsleden van een internationaal ruimtestation staan op het punt om één van de belangrijkste ontdekkingen uit de geschiedenis van de mensheid te doen. Ze kunnen als eerste aantonen dat er buitenaards leven is op Mars. Maar deze buitenaardse levensvorm blijkt intelligenter dan verwacht.