Nieuws06.11.2017

De DC Daily van 6 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 6 november 2017.

Trailer The Crown – seizoen 2

Vanwege de grote veranderingen in de wereld moet een gebroken Britse monarchie het verleden onder ogen zien om een toekomst op te kunnen bouwen. Het tweede seizoen van The Crown gaat op 8 december 2017 in première op Netflix.

U2 ontvangt Global Icon Award

Tijdens de MTV EMA 2017 worden rocklegendes U2 geëerd met de Global Icon Award. Daarnaast verzorgt de band zaterdagavond een live-optreden op Trafalgar Square waarvan delen terug te zien zijn tijdens de MTV EMA 2017 die op zondag 12 november vanaf 21.00 uur op MTV te zien is.

<i>Copyright Anton Corbijn</i>
Copyright Anton Corbijn

€300.000,- crowdfunding voor een schonere wereld

Seepje maakte donderdag via het platform van Oneplanetcrowd hun crowdfunding campagne voor een schonere wereld bekend. Binnen twee dagen zamelden ze 300.000,- euro in voor de ontwikkeling en productie van twee revolutionaire afwasmiddelen.

Seepje-crowdfund-Jasper-en-Melvin
Seepje-crowdfund-Jasper-en-Melvin

Nissan krijgt grootste collectieve zonnedak van Nederland

Het Nissan Motor Parts Center in Amsterdam is begonnen met de aanleg van het grootste collectieve zonnedak van Nederland. Het gaat om 8.911 panelen die per jaar 2,7 miljoen kWh kunnen opwekken. Een deel van het project wordt door crowdfunding via ZonnepanelenDelen gefinancierd.

Nissan Motor Parts Center is het eerste bedrijf van Nederland dat op grote schaal het dak ter beschikking stelt aan anderen voor de productie van duurzame energie. De opgewekte elektriciteit is genoeg voor het stroomverbuik van 900 huishoudens. Eind februari is het eerste deel operationeel, de volledige oplevering zal in mei plaatsvinden.

02-nissan-realiseert-grootste-collectieve-zonnedak-van-nederland
02-nissan-realiseert-grootste-collectieve-zonnedak-van-nederland

WhatsNepp

Er zijn meer dan een miljoen mensen die een nepversie van WhatsApp hebben gedownload via de Google Play Store, dus als je dit weekend de app hebt gedownload moet je even heel goed checken of je wel de echte hebt. Het verschil is makkelijk te zien: als je advertenties hebt, is het niet de echte. Het was nog moeilijk te zien ook, want het enige verschil tussen de naam van de echte ontwikkelaars en de neppe was een extra spatie in de naam.

Op Android zul je sowieso iets beter moeten opletten of je wel de echte versie downloadt, want de controle van Google is..niet zo denderend. Inmiddels is de nepversie wel verwijderd.