Nieuws05.05.2017

De DC Daily van 5 mei 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 5 mei 2017.

Nike doet aanval op het marathon-wereldrecord

Dat de aanval er zou komen in het eerste weekend van mei was al bekend. Inmiddels is ook bekend wanneer. Morgen (6 mei) ochtend, 05.45 uur, op het circuit van Monza, Italië.

Wil jij dit live volgen? Dat kan eenvoudig via de streams op Facebook en Twitter. Wat denk je, gaat het record van 2.02.57 verbroken worden?

Pizzabezorger gaat viral

Gisteren om klokslag 20.00 uur stond Nederland even 2 minuten stil. Op de dam was er de ceremonie voor dodenherdenking. Maar ook op Schiphol en alle treinen stonden 2 minuten stil. Jij en je mobieltje waren dat ook natuurlijk, en wat te denken van deze pizzabezorger in Groningen.

Nederland heeft nog altijd een tekort aan IT-ers

Een gebrek aan IT’ers vormt het grootste obstakel voor innovatie bij IT-bedrijven in ons land. Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Innovatiebarometer van brancheorganisatie Nederland ICT en innovatie-adviesbureau SUBtracers.

Het merendeel van alle bedrijven heeft moeite om in Nederland tegen betaalbare kosten gekwalificeerd personeel te vinden. Daardoor loopt de introductie van nieuwe producten en diensten vertraging op. Niet alleen de IT-sector lijdt hieronder, vrijwel alle sectoren van de Nederlandse economie hebben er last van.

Dat komt omdat software de drijvende kracht vormt achter innovatie. Denk bijvoorbeeld aan het belang van software in topsectoren als de zware industrie, life sciences en financiële dienstverlening“, aldus Sander Wolfensberger van SUBtracers.

blogging
blogging

Time-lapse video van onze melkweg

Tijdens een nachtelijke vlucht vanuit Europa naar Zuid-Amerika, heeft deze piloot een time-lapse video gemaakt van de hemel en de melkweg in al zijn glorie.

melkweg
melkweg

Fiat test: 80.000 km op groen gas/CNG gemaakt van afvalwater

Het bedrijf CAP Group houdt zich bezig met waterwerken, rioolwater en waterzuiveringsinstallaties in het centrum van Milaan. Zij gaan een samenwerking aan met FCA research Centre om een test uit te voeren met een Fiat Panda Natural Power. Namelijk 80.000 kilometer rijden op groen gas/CNG gemaakt van afvalwater.

header-fiat-panda-groen-gas
header-fiat-panda-groen-gas

Sense 8 seizoen 2 vanaf vandaag beschikbaar

Vanaf vandaag is het tweede seizoen (12 afleveringen) van Sense 8 beschikbaar op Netflix.

In het tweede seizoen blijven duistere krachten de 8 achtervolgen. De hypergevoelige leden van de groep komen meer te weten over BPO, de geheime organisatie die op zoek is naar hen en anderen zoals hen. Ze proberen zich te beschermen tegen deze organisatie, die vastbesloten is om hen op te sporen en te doden.