Nieuws31.10.2017

De DC Daily van 31 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 31 oktober 2017.

Romeyn is terug!

Michiel Romeyn, welbekend van Jiskefet en ook wel bekend als Storm, Van Binsbergen en Oebama gaat weer iets doen. Sinds hij bij het AD aan de slag is werkt hij aan ‘iets met het nieuws’ dat hij elke twee weken op de website wil gaan doen. De brombeer wil af van het brave gedoe op de Nederlandse tv en gaat er dus vermoedelijk hard tegenaan. We zijn benieuwd!

Morning Amsterdam

Laten we een avontuur beleven,‘ zei ze als klein meisje regelmatig tegen haar vrienden en vriendinnen. Alice in Wonderland op zoek naar het wonderbaarlijke. Nu, volwassen en moeder, is Annet de Graaf, het oog van Mokum, niets veranderd. Alleen hebben haar vrienden plaats gemaakt voor haar iPhone, en gaat zij dagelijks op jacht naar verhalen in haar geliefde stad. ‘Morning Amsterdam’, een bijzonder fotoboek, is het resultaat.

morning
morning

Halloween: een clown van 2 meter

Amerika is weer in de ban van Halloween. Dit jaar is voor ruim 9,1 miljard dollar aan inkopen gedaan voor deze feestdag, aldus de NRF. Daarvan besteden Amerikanen het meeste geld aan kostuums. Ook alle sterren doen weer hun best. Heidi Klum is natuurlijk de koningin van de Halloween-outfit. Maar ook Le Bron James heeft dit jaar zijn best gedaan.

Hi Geordie, I have a balloon for you!

Deze USB stick ontvangt overheidsgoedkeuring

Dat de datAshur Pro beveiligde USB stick veilig was, wisten ze zelf al. Maar sinds deze week is er een belangrijke nieuwe stap gezet door de goedkeuring voor Departementaal Vertrouwelijk door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV), onderdeel van de AIVD.

Het in Almere gevestigde bedrijf E-quipment BV levert sinds 2011 in de Benelux exclusief de met een PIN beveiligde en versleutelde producten van iStorage. “We zijn zeer content met deze bevestiging en verwachten hierdoor een significante toename in gebruikers. Met name door de komst van de GDPR, de nieuwe regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens,” aldus Jan Peters, directeur van de distributeur.

datashur
datashur

Krachtige Vrouw-Award voor Fajah

Actrice, zakenvrouw en dj Fajah Lourens is deze week tijdens de uitreiking van de Vrouw Awards in AFAS Live in Amsterdam gekozen tot meest krachtige vrouwelijke BN’er van Nederland. Zij ontving de award in de categorie Krachtige Vrouw, waarvoor ook wielrenster Annemiek van Vleuten, bondscoach Sarina Wiegman en presentatrices Nicolette Kluijver, Sophie Hilbrand en Eva Jinek genomineerd waren. Fajah werd onder meer geprezen om haar doorzettingsvermogen. Duizenden lezeressen brachten voor de awards hun stem uit.

Het zit de 36-jarige Fajah Lourens niet altijd mee: vorig jaar verloor ze haar 11-maanden oude neefje bij een familiedrama en dit jaar overleed haar ex en vader van haar zoontje Shai plotseling aan een hersenvliesontsteking. Desalniettemin blijft Fajah bouwen aan haar zakenimperium: ze verkocht meer dan 200.000 exemplaren van Killerbody 1 en 2 die in meer dan 50 landen zijn uitgegeven.