Nieuws30.01.2017

De DC Daily van 30 januari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 30 januari 2017.

Super Bowl LI commercials!

Op 5 februari staat alweer de 51e editie van de Super Bowl op de agenda. Dit is nog altijd een van de best bekeken sportwedstrijden wereldwijd. Voor iedereen die de match tussen de Patriots en de Falcons in Nederland wil zien zal het weer nachtwerk worden. Zondagnacht vanaf 00.30 begint het spektakel.

Maar naast alle actie op het veld zal het ook tijdens alle breaks weer smullen zijn met alle verschillende optredens en natuurlijk de commercials. Veel merken zijn dan ook al aan het teasen voor een ‘Big Game Commercial.’ Zoals Wix.com met in de hoofdrol Gal Gadot en Jason Statham. Of John Malkovich voor Squarespace.com.

Veel Nederlanders zien Federer de Australian Open winnen

Eurosport heeft gisteren haar persoonlijk Nederlands kijkcijferrecord verpulverd zien worden. Dat gebeurde tijdens de herenfinale van de Australian Open. Rodger Federer wist daarin rivaal Rafael Nadel in 5 sets te verslaan.

Het gemiddeld aantal kijkers tijdens de finale was 489.000; het vorige record stond op 265.000, behaald tijdens de beslissende Grand Prix in de MotoGP, in november 2015.

Het totale bereik (meer dan 1 minuut kijken) van de tennisfinale lag op 1,1 miljoen kijkers.

KPN test combineren vast met mobiel internet

KPN gaat in de gemeente Nijkerk (buurtschap Appel-Driedorp Huinen) een nieuwe technologie testen waarmee de internet bandbreedte van inwoners in de buitengebieden van Nederland mogelijk een boost kan krijgen.

Ze gaan de bandbreedte van het vaste netwerk met die van het mobiele 4G-netwerk combineren, waardoor de gebruikerservaring van ‘vast internet’ flink moet gaan verbeteren.

De test start in april 2017 en zal enkele maanden duren.

buitengebied
buitengebied

The 100 vanaf 7 februari bij Netflix

Op 1 februari gaat het nieuwe vierde seizoen van The 100 van start. Dat is wel alleen bij The CW. Maar bekend is inmiddels dat er vanaf 7 februari wekelijks een nieuwe aflevering te zien zal zijn bij Netflix (in zowel Nederland als België).

100
100

Helft van alle ouders is bang dat kinderen ten prooi vallen aan online pesten

Uit onderzoek van Norton by Symantec blijkt dat zo’n 73% van alle Nederlandse ouders zich zorgen maakt over de veiligheid van hun kinderen op het internet. Meer dan de helft is bezorgd dat hun kinderen mogelijk worden gepest of geïntimideerd (57 procent) of worden meegelokt door een vreemde (60 procent).

Uit het Norton Cyber Security Insights Report blijkt verder dat bijna de helft (48 procent) van de ouders denkt dat hun kinderen tegenwoordig eerder online worden gepest dan op het schoolplein. En geeft driekwart aan dat kinderen veel meer worden blootgesteld aan online gevaren dan 5 jaar terug.