Nieuws29.09.2017

De DC Daily van 29 september 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 29 september 2017.

Minder Airbnb in Amsterdam(?)

De groei lijkt er toch echt uit: de Gemeente Amsterdam meldde vanmorgen triomfantelijk dat het aantal boekingen via Airbnb in onze hoofd(toeristen)stad fors aan het afnemen is. Ze doen hun best om de overlast voor bewoners terug te dringen en de verhuurders aan de regels te houden en dat lijkt volgens de officiële cijfers te werken. Er zijn echter nog steeds veel mensen uit Amsterdam die zeggen dat er omwegen worden gevonden om toch te blijven verhuren terwijl dat niet mag. Daarnaast blijft Amsterdam nog steeds de duurste Airbnb stad ter wereld, dus we zijn er nog niet…

Het is FIFA 18 dag!

Nee, AD, FIFA is geen ‘rage onder kinderen’, maar het nieuwste deel van de bloedserieuze e-sports game die door miljoenen mensen wereldwijd wordt gespeeld. Vandaag is ‘ie officieel uit, dus als je geen recensie (komt er aan!) nodig hebt om er achter te komen of je ‘m wilt hebben wensen we je alvast veel plezier ermee. Voetbal ze!

Beyoncé zingt voor het goede doel

Beyoncé zingt mee op Mi Gente en de opbrengst van het Spaanse nummer gaan naar alle gebieden die de laatste tijd getroffen zijn door natuurrampen. Fans zijn vooral blij dat Beyoncé eindelijk een keer in het Spaans heeft gezongen en dat bevalt iedereen helemaal prima. Luisteren dus!

Enzo heeft het uit

De bekendste YouTuber van Nederland, Enzo Knol, heeft de relatie met zijn vriendin Demira beëindigd. In een gezamenlijke video kondigen ze het samen aan in de video ‘Het is voorbij’. Beide partijen houden het niet droog en tienermeisjes door heel het land zullen ook in zak en as zitten vanwege de breuk. Of niet, natuurlijk: Enzo is nu wel vrijgezel.

De lieve dief

Als je klein bent heb je niet zoveel boodschap aan wie mensen zijn, zeker niet als er eten in het spel is. Emily Henson, popcorndief, wist niet dat ze van Prince Harry aan het pikken was terwijl hij druk was met het kijken van de Invictus Games in Toronto. Op een gegeven moment komt hij er echter achter maar zijn reactie laat zien dat hij het haar niet kwalijk kan nemen. En terecht!