Nieuws29.03.2017

De DC Daily van 29 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 29 maart 2017.

#brexit

Vandaag, 9 maanden nadat de Britten hebben besloten de EU te verlaten, is artikel 50 van het Verdrag van Lissabon in gang gezet. Daarmee geeft een lidstaat aan uit de Europese Unie te willen vertrekken. Het is de start van een lang en ingewikkeld onderhandelingsproces.

Get Me Roger Stone

De hele wereld was verbijsterd door de opkomst van Donald Trump, maar Roger Stone rekende hier al jaren op. De film Get Me Roger Stone duikt diep in het brein van deze meesterlijke manipulator en geeft een eerste blik op de veranderingen in de Amerikaanse politiek. Vanaf 12 mei dit jaar te zien op Netflix.

BBC-documentaire over Rio Ferdinand maakt veel los op social media

Voetballer Rio Ferdinand, voormalig aanvoerder van het Engelse elftal, heeft een verdrietig verhaal met ons gedeeld. Gisteravond zendde BBC de documentaire Being Mom and Dad uit waarin hij openlijk vertelde over hoe zwaar hij het heeft. Rio heeft drie kleine kindjes en verloor zijn vrouw in 2015 aan borstkanker. In de documentaire vertelt hij openlijk over hoe hij zijn verdriet verwerkt en met welke aspecten hij het heel moeilijk heeft. Dit maakte veel los op social media en het werd massaal gedeeld.

Vermiste man terug gevonden in python

Op het Indonesische eiland Sulawesi werd sinds zondagavond een 25-jarige man vermist. Maandag werden zijn vrienden toch wel heel erg ongerust toen zij een zeven meter lange python in zijn tuin vonden. Toen zij de buik hadden opengesneden kwam het intacte lichaam tevoorschijn. De slang had hem gewurgd en opgegeten. In onderstaande video is de ontdekking te zien…

Reuring in de Tweede Kamer

Tweede Kamervoorzitter Arib is herkozen door de rest van de Kamerleden. Ze is zo in de smaak gevallen tijdens haar eerste termijn dat zich niemand heeft gemeld om als tegenkandidaat op te treden. Zij is dan vermoedelijk ook niet degene die de e-mail met daarin ransomware heeft geopend waardoor de ICT-systemen van de Tweede Kamer geïnfecteerd zijn geraakt. Kees Verhoeven bracht het naar buiten op Twitter, maar de schade is blijkbaar beperkt gebleven.

You talkin’ to me?

Ross Marquand ken je misschien wel van The Walking Dead, maar hij is ook erg goed in het nadoen van andere bekende acteurs. In deze video doet hij iets heel leuks: hij neemt een bekende oneliner uit een film en laat die ‘doen’ door een andere acteur dan de originele. Kevin Spacey in Dirty Harry? Jack Nicholson die een stukje uit Taken doet? John Malkovich in een scène uit Titanic? Het zit er allemaal in en zijn stemmen zijn verdomde goed. Doe je ogen dicht en kijk wie je allemaal herkent!