Nieuws29.06.2017

De DC Daily van 29 juni 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 29 juni 2017.

Volkswagens gaan communiceren met andere voertuigen

Het aantal verkeersongelukken kan omlaag en de gevolgen ervan kunnen worden verminderd. Tenminste, als voertuigen niet alleen met elkaar in contact staan, maar ook met de verkeersinfrastructuur.

Vanaf 2019 gaat Volkswagen zijn modellen daarom uitrusten met pWLAN, waarmee in de nabije toekomst auto’s van verschillende merken informatie kunnen uitwisselen. Het gaat dan om informatie die gedeeld wordt tussen voertuigen (car-to-car), maar ook tussen voertuigen en de verkeersinfrastructuur (car-to-X)*.

vw
vw

Nieuwe film: A Bad Mom’s Christmas

Er komt weer een lekkere foute film aan! Met in de hoofdrol Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn. Drie moeders die iedere Kerst kei hard werken om alles te versieren, het lekkerste eten klaar te maken en de mooiste cadeaus onder de boom te leggen. Totdat er een moment komt dat ze er klaar mee zijn… En dan komen hun eigen moeders ook nog eens even op visite. Een komische film met veel flauwe humor, kijkt lekker weg dus! Vanaf 30 november in de bioscoop.

Doe mij die maar

Robots gaan ons werk overnemen, hoor je de hele tijd. We moeten er bang voor zijn, maar we zijn vooral bang voor de volle manden was die nog gedaan moeten worden voordat de katten er in gaan slapen. Als we dan toch dingen moeten gaan afgeven, mag het dan aan deze TEO robot? Teo is in orde, die doet tenminste dingen waar we niks aan vinden.

iLost: 25.000 gevonden voorwerpen

Het in Amsterdam gevestigde iLost heeft vandaag voor de 25.000-ste keer een gevonden voorwerp geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Het gevonden voorwerp in kwestie is een telefoon en werd gevonden door Eindhoven Airport om 08:04 uur.

iLost richt zich met speciale software op het inzichtelijk en eenvoudig doorzoekbaar maken van gevonden voorwerpen via Internet. In Nederland maken meer dan 80 organisaties gebruik van het gevonden voorwerpen systeem, waaronder Rijksmuseum, Apenheul, Arriva Brabant, GVB, Awakenings, Eindhoven Airport en de gemeente Arnhem.

ilost
ilost

Leeftijd is wel heel relatief

We weten niet wat er in Taiwan in het water zit, maar de familie Hsu heeft er wel heel veel van gehad. De drie zussen zijn tussen de 36 en 41, maar dat zie je er echt niet aan af. Als die drie een pakje sigaretten mogen kopen zonder hun ID te laten zien mogen ze in de handjes knijpen. Oh, en mama zit er ook tussen: die is inmiddels 62. En dan moet je nog goed kijken om ‘r te vinden ook.