Nieuws29.07.2016

De DC Daily van 29 juli 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 29 juli 2016.

ANWB waarschuwt voor zwarte vrijdag én zaterdag

Ga je op vakantie morgen? Je bent niet de enige: volgens de ANWB gaan er zo’n 800.000 Nederlanders richting het zuiden. Vakantiegangers moeten rekening houden met drukte op de weg. De verwachting is dat de drukte vrijdagmiddag en -avond al op gang komt. De grootste knelpunten in Frankrijk zijn de A6 en de A7 door de Rhônevallei, de A10 tussen Parijs en Tours en de A71 en A75. Ook zal het druk worden bij de Mont Blanctunnel, rond Stuttgart, Neurenberg en München.

zwarte-zaterdag
zwarte-zaterdag

Trailer The Great Wall met Matt Damon

In februari 2017 zal Matt Damon te zien zijn in de nieuwe film The Great Wall. Deze film is de grootste film die ooit in China is opgenomen. De trailer ziet er goed uit, wij zijn benieuwd!

Microsoft schrapt 2.850 banen

De komende twaalf maanden schrapt Microsoft nog eens 2.850 banen en dat is ongeveer 2,5 procent van het personeelsbestand. Eerder dit jaar werden er al ruim 9.000 banen geschrapt. Vooral banen in de smartphonedivisie verdwijnen.

microsoft-banen=ontslag
microsoft-banen=ontslag

WhatsApp-gesprek verwijderd? Toch niet helemaal!

Als je een WhatsApp-gesprek verwijdert, blijven er nog steeds sporen achter van de chats op je smartphone. Dat zegt onderzoeker Jonathan Zdziarski op basis van eigen onderzoek. De gegevens zijn nog terug te halen met behulp van speciale software.

whatsapp
whatsapp

Bieber wil niet optreden voor Trump

Justin Bieber heeft een aanbod van de Republikeinen gekregen om tijdens een evenement van de politieke partij op te treden. Bieber zou op voorhand 5 miljoen dollar krijgen, het hoogste bedrag dat hij ooit zou hebben gehad voor één optreden. Toch slaat Bieber het optreden af. Het zou niks met een politieke voorkeur te maken hebben, maar zijn bandleden waren het er niet mee eens.