Nieuws29.12.2016

De DC Daily van 29 december 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 29 december 2016.

Oudjaar staat voor de deur, dus gaan we vuurwerk halen

Tienduizenden Nederlanders rijden deze dagen even over de grens, Duitsland of België in, voor de aanschaf van vuurwerk. Het is daar goedkoper, en je treft er soms ook wat meer spectaculair vuurwerk aan.

Het meenemen van Duits of Belgisch vuurwerk is mogelijk strafbaar, maar toch zijn er weinig controles aan de grens. De politie heeft meer focus op de handel in illegaal vuurwerk en andere mogelijk gevaarlijke situaties.

fireworks
fireworks

Rondje vliegveld met de auto

Valt weinig te zeggen over deze video, behalve dat je hem even moet zien. Ergens in waarschijnlijk Rusland gaat iemand even een rondje maken door het lokale vlielgveld, en wel per auto!

Beste dag ooit voor Vue

Bioscoopketen Vue heeft het hoogste bezoekersaantal ooit gehaald. De zalen trokken in de kerstvakantie, op woensdag 28 december, ruim 42.000 bezoekers wat een stijging was van 12%. De publiekstrekkers zijn Rogue One: A Star Wars Story, Sing, Fantastic Beasts And Where To Find Them, Passengers (films in Dolby Atmos) en de Nederlandse bioscoophit Soof 2.

Chivas Regal Ultis whisky: eerbetoon aan 5 master blenders

Het whiskymerk Chivas Regal komt met de Chivas Regal Ultis. Een ode aan vijf master blenders die werkzaam zijn geweest van 1901 tot heden bij Chivas Regal. Zij waren verantwoordelijk voor het maken van de meest populaire whisky wereldwijd. Deze bijzondere blend bevat single malts van Tormore, Longmorn, Strathisla, Braeval en Allt A’Bhainne.

chivas-regal-ultis-whisky
chivas-regal-ultis-whisky

Alle ingrediënten met één druk op de knop in je boodschappenlijst

Albert Heijn heeft tof nieuws! Zij hebben namelijk een handige widget op de markt gebracht (voor externe receptenwebsites) waardoor het mogelijk is om met één druk op de knop alle ingrediënten op je digitale boodschappenlijst te zetten.

albert-heijn-eatly
albert-heijn-eatly

Hoogste brug ter wereld in China

In de Chinese provincie China Guizhou is de hoogste brug ter wereld geopend voor verkeer. Het gaat om de Beipanjiangbrug, welke hangt op 570 meter hoogte.