Nieuws26.10.2017

De DC Daily van 26 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 26 oktober 2017.

Spotify & Stranger Things

Ben jij klaar om terug te keren naar Hawkins (Indiana), voor het tweede seizoen van Stranger Things, Dat morgen, vrijdag 27 oktober, gelanceerd zal worden.

Voor fans van de hitserie heeft Spotify een interactieve beleving gemaakt waarmee zij aan de hand van hun luistergedrag en muziekvoorkeuren kunnen ontdekken op welk Stranger Things karakter ze het meest lijken.

Profielen zijn er gemaakt voor de 13 hoofdpersonen uit de serie. Spotify vergelijkt deze profielen met het luistergedrag van fans om zo een karakter te matchen. Luister je naar spooky jaren ‘80 muziek zoals Joyce? Begin jij je vrije dag met morning jams zoals Eleven? Of kom je erachter dat je de perfecte match bent met de Demogorgon?

demogorgon_share_alt
demogorgon_share_alt

Ellen Weinstein

Er is wat ophef ontstaan over een tweet (zie hieronder) van Ellen DeGeneres gericht aan Katy Perry, waarin ze de zangeres feliciteert met haar verjaardag.

Door het schandaal rondom Harvey Weinstein is men in Amerika wat gespannen. En dus valt deze komisch bedoelde tweet niet bij iedereen in goede aarde.

Op de foto zien we Ellen met echtgenote Portia De Rossi en Katy Perry. Ellen kijkt nogal overduidelijk naar de boezem van de zangeres. En maakt daarbij een grap over ‘grote ballonnen’. Hoe durft ze…

Kwart bestuurders vermijdt rijden in het donker

Vanaf aanstaande zondag worden de dagen korter en de nachten langer en gaan we weer vaker in het donker de weg op. Niet iedereen voelt zich hier prettig bij. Ruim twee derde van de Nederlandse bestuurders (69%) ervaart ongemakken bij rijden in het donker. Een kwart (24%) laat de auto zelfs het liefst voor de deur staan zodra de duisternis intreedt. En bijna 60 procent van de bestuurders geeft aan de rijstijl aan te passen wanneer zij in het donker de weg op gaan.

Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB en Specsavers om bewustwording te vergroten van het belang van goed zicht in het verkeer. Met name op het moment waarop procentueel de kans op verkeersongevallen het grootst is: in het donker.

Goed-zicht-in-het-verkeer
Goed-zicht-in-het-verkeer

Meer geld voor blockchain onderzoek

Op initiatief van D66-Europarlementariër Marietje Schaake wil het Europees Parlement 1 miljoen euro vrijmaken in het EU-budget om onderzoek naar niet-commerciële blockchaintoepassingen te stimuleren. Het Europees Parlement stemde over de Europese begroting voor het jaar 2018.

Marietje Schaake, D66-Europarlementariër: “Banken en bedrijven investeren met name in blockchaintoepassingen die een commerciële toekomst hebben, bijvoorbeeld in de financiële sector. Maar we kunnen de blockchain ook goed gebruiken om bijvoorbeeld corruptie te voorkomen of om transparantie rondom handelstransacties te vergroten.

<em>[Afbeelding \u00a9 vege - Fotolia]<\/em>
[Afbeelding © vege - Fotolia]

Delftsblauwe Stormtrooper

Deze wel heel speciale stormtrooper hebben we in de films nog niet zien langskomen, maar wellicht dat ‘ie in Episode VIII nog voorbij komt. Voor het geval dat niet zo is heb je met dit porselijnen beeldje in elk geval iets heel unieks in handen!

Het is een zesde schaal beeldje, wat betekent dat de Stormtrooper 30 cm hoog is en verder volledig poseerbaar is met twee aparte wapens. Dat is niet goedkoop natuurlijk, maar wel gaaf.

porcelain_pattern_stormtrooper_2
porcelain_pattern_stormtrooper_2