Nieuws26.04.2017

De DC Daily van 26 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 26 april 2017.

#digitalelintjesdag

Vandaag vindt de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Een dag waarop veel mensen een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun bijzondere inzet voor onze maatschappij.

Microsoft is van mening dat een er ook een lintje op zijn plaats zou zijn voor André Teunissen en al zijn CodeUur-collega’s. Als vrijwilligers zetten zij zich voortdurend in om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met programmeren en andere digitale vaardigheden, waardoor ze beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt van de toekomst. Daarom hebben ze #digitalelintjesdag geïnitieerd.

Nissan LEAF in Mongol Rally

Plug In Adventures, enthousiast pleitbezorger voor elektrisch aangedreven auto’s, neemt voor het goede doel deel aan de Mongol Rally met een Nissan LEAF. Het is daarmee de eerste volledig elektrisch aangedreven auto die deelneemt aan deze 16.000 km lange prestatierit van Schotland naar Mongolië. De start zal zijn op 16 juli.

nissan-mongol-rally
nissan-mongol-rally

Twitter overtreft verwachtingen

Twitter heeft een goed eerste kwartaal gedraaid. Het aantal maandelijks actieve gebruikers is toegenomen tot 328 miljoen, dat zijn er 9 miljoen t.o.v. het vorige kwartaal, en 7 miljoen meer dan verwacht. Ook het aantal dagelijks actieve gebruikers is met 14% toegenomen.

Alien Day

Vandaag staat ook in het teken van Alien Day. Een dag waarop fans stilstaan bij de legendarische Alien franchise. Zeker dit jaar. Want over minder dan een maand zal de aanstaande nieuwe film Alien: Covenant in première gaan (check hier de trailer).

Digitale creatieve industrie steunt open brief

Eind maart stuurde een groep van 30 organisaties uit de creatieve industrie een open brief aan het nieuwe te vormen kabinet. In deze brief worden 17 maatregelen genoemd om de digitalisering van Nederland te stimuleren. Inmiddels hebben meer dan 100 grote en kleine bedrijven, organisaties en omroepen de open brief mede ondertekend.

Op het platform van digitalcreativityfirst staat de brief online en wordt duidelijk gemaakt dat stimuleringsmaatregelen noodzakelijk zijn om de internationale koppositie die Nederland inneemt te behouden en uit te bouwen.

letter
letter

Nieuw Guinness World Record voor JBL

Gisteren speelde JBL met succes 1.000 Flip 4 Bluetooth speakers af via 1 mediabron. Hiermee werd het vorige record van Ultimate Ears uit 2016 verbroken, toen werden er 208 speakers aan elkaar verbonden.

Door de Flip 4 speakers op te stellen in een circulaire structuur, werd daarnaast ook nog een indrukwekkende ‘Wall of Sound’ van 360 graden gecreëerd.