Nieuws11.04.2017

De DC Daily van 11 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 11 april 2017.

Nieuwe sculpturen van Johan Cruijff

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de Cruyff Foundation brengt de organisatie, in samenwerking met art studio Artihove, in gelimiteerde oplage diverse sculpturen van de legendarische nummer 14 op de markt.

Het sculptuur toont Cruijff die met uitgestrekte arm binnen het veld de lijnen uitzet. De kenmerkende pose is gebaseerd op het sculptuur van Cruijff in de tuin van het KNVB-complex te Zeist. Dat beeld maakt deel uit van het Elftal van de Eeuw.

Het staat symbool voor de manier waarop Johan op unieke en geheel eigen wijze richting heeft gegeven aan het voetbal en waarop hij Nederlandse historie heeft geschreven.

johan-nummer-14
johan-nummer-14

Baan bij überhip digitaal bedrijf? Liever niet.

Hoe populair techbedrijven en start-ups ook zijn, lang niet iedereen zou direct bij een ‘uber-innovatief’ bedrijf willen werken. Dat geldt voor maar liefst 68% van de werkenden in Nederland. 83% verwacht dat werken in een digitale innovatieve omgeving niet bij hem of haar past. Veel werkenden denken dat hun vaardigheden niet aansluiten (68%) en volgens 67% zou er in zulke bedrijven een harde bedrijfscultuur bestaan en is er een hoge werkdruk (52%) met weinig zekerheid (45%).

Dat zijn enkele uitkomsten van het Randstad Employer Brand Research naar de aantrekkelijkheid van bedrijven.

op-zoek
op-zoek

Klinkt als

Wat gebeurt er als twee buiksprekers elkaar gaan nadoen? Dan wordt het al snel ingewikkeld, want deze man en vrouw buikspreken elkaars stemmen en doen ook nog eens de mondbewegingen na van de woorden die de ander zegt. Leuk om te zien, maar nog steeds onbegrijpelijk hoe mensen dat kunnen…

Open brief aan het kabinet

Kennis op het gebied van internetpolitiek is cruciaal om de informatiemaatschappij de komende jaren succesvol te besturen. Daarom roepen 6 digitaal-maatschappelijke organisaties een nieuw kabinet op om een interministerieel digitaal topteam in te stellen zodat overheid, burgers en bedrijven voorbereid zijn op nieuwe technologische ontwikkelingen en waarmee het kabinet een eenduidig, consistent beleid kan uitvoeren dat is gebaseerd op mensenrechten en innovatie.

In een brief aan de informateur roepen ze het volgende kabinet op om digitale grondrechten te beschermen, onder andere door geen wetgeving te introduceren waarmee digitale versleuteling wordt verzwakt.

letter
letter

Nieuwe trailer van Baby Driver

Baby, de getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto’s (Ansel Elgort)ontmoet het meisje van zijn dromen (Lily James) en wil stoppen met zijn criminele bestaan. Maar als hij door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey) gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel.

Vanaf 29 juni in de bioscoop.

Holografisch haar de nieuwe trend

Wat? Holografisch haar? Ja, wij hebben de naam ook niet verzonnen en hij klopt ook nog eens niet. Het gaat om haar dat met meerdere kleuren geverfd is en zo een soort metallic look krijgt, net zoals auto’s die van kleur lijken te veranderen als het licht er anders op valt. Rare naam. Heel mooi, dat wel.

Foto \u00a9 rossmichaelssalon - Instagram
Foto © rossmichaelssalon - Instagram