Nieuws23.02.2017

De DC Daily van 23 februari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 23 februari 2017.

Google Doodle’t exoplaneten

Google was er rap bij vandaag, met een speciale doodle op de zoekpagina over de zeven exoplaneten die door Belgische astronomen ontdekt zijn in het Trappist-1 sterrenstelsel. De doodle is niet alleen snel gedaan, maar ook nog eens vreselijk charmant. Goed bezig!

Zeven aarde-achtige planeten ontdekt!

Margot Robbie ambassadeur voor Nissans elektrische auto’s

De Australische actrice Margot Robbie (The Wolf of Wall Street en Suicide Squad) is Nissans eerste ambassadeur voor volledig elektrische en emissievrije auto’s. Als kick-off racete de actrice met de Nissan BladeGlider over het Grand Prix-circuit van Monaco.

margot-robbie-nissan
margot-robbie-nissan

Immigranten laten zich horen

Deze mooie video gaat het internet rond: meer dan 80 immigranten die in de modewereld werken maar in Amerika wonen zijn achter elkaar gezet om een duidelijke boodschap over te brengen: ik ben een immigrant. Er zitten een heel aantal bekende gezichten bij, waaronder ook ‘onze’ Doutzen Kroes.

Tijgers vs Drone: 1-0

Een groep tijgers wordt ook wel een “ambush” genoemd voor een reden. Als deze katachtigen samen zijn en op jacht gaan naar een prooi zijn ze niet te stoppen. Zo ook deze groep Siberische Tijgers in China. Deze quadcopter is daar (the hard way) achter gekomen.

Van min 40 tot 110 graden boven nul

“Van de hitte in de Kalahari-woestijn tot aan de vrieskou van Lapland: hier reproduceren we alle mogelijke klimaatomstandigheden.”

Het zijn de woorden van een technicus van het SEAT Technical Center, die een dashboard in de speciale ruimte plaatst. Op de kwaliteitsafdeling van de autofabrikant worden auto-onderdelen getest bij temperaturen die variëren van -40 graden tot +110 graden. Dit om er zeker van te zijn dat materialen niet achteruitgaan bij blootstelling aan hitte en kou.