Nieuws21.06.2017

De DC Daily van 21 juni 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 21 juni 2017.

Spotify nu ook in Windows Store

Vanaf vandaag is Spotify ook te downloaden in de Windows Store voor Windows 10 en Windows 10 S, in alle 60 landen waarin Spotify beschikbaar is. Ondanks dat Spotify al jarenlang een Windows-app (Win32) heeft gehad, is dit de eerste keer dat Spotify beschikbaar is in de Windows Store als app.

De samenwerking met Microsoft om de Spotify-app naar de Windows Store te brengen is onderdeel van Spotify’s inzet om het zo makkelijk mogelijk te maken voor gebruikers om van muziek te genieten waar en wanneer dan ook.

Spotify-MS-Surface
Spotify-MS-Surface

Langste dag van het jaar

Vandaag is het weer de langste dag van het jaar: 16 uur en 45 minuten om precies te zijn. Vanaf morgen worden de dagen dus weer korter. En ook de zomerzonnewende dient zich vandaag dus aan, daarmee is het tevens de start van de astronomische zomer. Google haakt hier weer op in met een doodle.

zomerzonnewende
zomerzonnewende

Depay en Promes brengen rapnummer uit

Memphis Depay (Olympique Lyon) en Quincy Promes (Spartak Moskou), beide ook international, brengen deze week een freestyle rapnummer uit. Depay heeft alvast een korte preview van het nummer via zijn Instagram-account naar buiten gebracht.

Stranger Things Action Figures!

We wachten allemaal geduldig op de start van het tweede seizoen van Stranger Things. Maar in de tussentijd komen er van de Netflix Original Serie ook actiefiguren beschikbaar. Twee setjes om precies te zijn. Eentje met Eleven, Lucas en Mike. De andere met Will, Dustin en de Demogorgon.

st-action-figures
st-action-figures

CU aan tafel bij het ‘motorblok’

De VVD, CDA en D66 (het motorblok) gaan onderhandelen met de ChristenUnie voor een nieuw kabinet. Dat Alexander Pechtold naar buiten gebracht. We zitten inmiddels al meer dan 90 dagen na de verkiezingen.