Nieuws21.01.2016

De DC Daily van 21 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 21 januari 2016.

Exploding Kittens voor iPhone

Het was een van de succesvolste Kickstarter-campagnes ooit. En het verslavende kaartspelletje maakt nu de overstap naar mobiel. Het is voor 2 euro beschikbaar in de App Store (een Android versie is nog in de maak) en de ontwikkelaars maken gelijk duidelijk dat het er nog wel wat werk te doen is. “It’s not quite a cat yet, It’s still just a kitten.

Voor wie het spel niet kent, check onderstaande video.

Deze KitKat is bedekt met 24 karaats goud!

Deze gouden KitKat is speciaal gemaakt voor Chinees nieuwjaar. In de KitKat reep zitten ook Phoenix Oolong theeblaadjes verwerkt. Dit zijn theeblaadjes uit de provincie Guangdong in China, in combinatie met lychee en rozenblaadjes. De reep is bedekt met 24 karaats goud, dat gewoon eetbaar is! Vanaf 28 januari zullen er slechts 88 repen beschikbaar komen. Je betaalt 88 dollar voor een reep en ze zijn verkrijgbaar in de Kit Kat Studio in Melbourne, Australië.

gouden-kit-kat-
gouden-kit-kat-

Adele treedt op tijdens Grammy Awards

Adele maakt dit jaar geen kans op een Grammy Award, toch is ze aanwezig bij het spektakel. Ze staat namelijk zelf op het podium om op te treden tijdens de 58e editie van de Grammy Awards.

Heb je trouwens deze hilarische video van Adele met James Cordon al gezien?

Eerste beelden van Wonder Woman

Voor fans van films over superhelden is het smullen de komende tijd. Batman vs Superman, Suicide Squad, Deadpool, X Men, Captain Amerika, Avengers en Iron Man, er zit genoeg aan te komen. Maar genoeg over deze helden, er is ook een heldin, Wonder Woman. De film komt pas uit in 2017, toch zijn de eerste beelden al beschikbaar.

Wereldrecord: drone tilt 61 kilo

Wetenschappers van de universiteit van Oslo hebben een wereldrecord neergezet. In achttien maanden tijd bouwden zij een drone die het gewicht van 61 kilogram op wist te tillen en daardoor officieel een plaats in het Guinnes Book of World Records heeft veroverd.

De drone bestaat uit 48 motoren en dertien propellers. De drone moest minimaal 30 seconden lang het gewicht in de lucht houden, uiteindelijk werd de officiële tijd maar liefst 37 seconden.

Overnames bevorderen product en techniek achter Spotify

Spotify heeft deze week de overname bekendgemaakt van twee bedrijven: Cord Project en Soundwave. De acquisitie ondersteunt de strategie van Spotify om een goede beleving te creëren voor muziekfans. Beide teams gaan de afdeling van productontwikkeling binnen Spotify versterken. Daar bouwen ze verder aan de huidige kracht van Spotify om aansprekende en innovatieve muziekervaringen te ontwikkelen.

Cord Project is in 2015 in New York opgericht en ontwikkelt audioproducten voor verbonden apparaten. Hun paradepaardje, Cord, is een simpele voice messasing platform dat met één klik bediend wordt.

Soundwave is in 2012 in Dublin begonnen, met als doel om innovatieve technologieën en producten te ontwikkelen die het ontdekken van muziek bevorderen. De muzikale social media app van Soundwave helpt gebruikers om nieuwe muziek te ontdekken, nummers te delen en fans met dezelfde muzieksmaak samen te brengen.

spotify-logo-large
spotify-logo-large