Nieuws02.08.2017

De DC Daily van 2 augustus 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 2 augustus 2017.

Iedereen weer aan de iPad?

De kwartaalcijfers van Apple zijn binnen en die waren weer spectaculair. Alles was naar verwachting, maar opvallend was dat er voor het eerst een stijging was in het aantal verkochte iPads. Of dat komt door het goedkopere model dat net is uitgekomen of omdat de eerste generatie iPads inmiddels gewoon kapot is weten we niet, maar het gaat goed. Niet zo goed als met de draadloze AirPod-oordopjes trouwens, want die zijn helemaal niet aan te slepen.

education_small_ipad-2x
education_small_ipad-2x

Hij voetbalt hier Neymar

Neymar Jr. gaat weg bij FC Barcelona. Hij is echter nog onder contract daar, wat betekent dat nieuwe club Paris Saint Germain een slordige 222 miljoen euro moet betalen om hem bij Barcelona weg te krijgen. Is dat een record? Natuurlijk is dat een record, maar Neymar Jr. gaat het vermoedelijk niet eens om het geld: hij wil gewoon weg uit de lange schaduw van Messi. Zo snel Parijs het geld bij elkaar gesprokkeld heeft kan hij vertrekken.

Nieuwe Angelina Jolie-film valt zwaar

First They Killed my Father is een nieuwe Netflix-film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Loung Ung over opgroeien in Cambodja tijdens het regime van Pol Pot. Als je het niet weet: dat was geen fijne tijd. Angelina Jolie heeft hem geregisseerd en heeft zich niet ingehouden. De trailer alleen al is heavy, maar met kindsoldaten, oorlog en alle andere ellende die Cambodja heeft gehad was dat ook wel te verwachten. De film is 15 september op Netflix te zien.

Toch een extra trein na afloop EK vrouwenvoetbal

De NS was het eigenlijk niet van plan, maar zet nu toch een extra trein in na afloop van de EK-wedstrijd tussen de Nederlandse en Engelse voetbalvrouwen. De wedstrijd begint morgen om 20:45 en de trein zal na de wedstrijd vertrekken, of er nu verlenging, penalty’s of wat dan ook gebeurt. Na veel protesten en klachten zoals de onderstaande op social media is die trein er dan toch gekomen. Relaxt, want met 30.000 bezoekers is de wedstrijd helemaal uitverkocht.

Carpool Karaoke serie bijna van start

Het is bijna zover: de Carpool Karaoke-serie gaat begin september van start en James Corden heeft niet de minsten uitgenodigd: Will Smith, Skakira, Ariana Grande, Metallica en Miley Cyrus komen langs, maar je moet natuurlijk wel Apple Music hebben om te kunnen genieten van al die pret.