Nieuws19.10.2017

De DC Daily van 19 oktober 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 19 oktober 2017.

De nieuwe Europese e-Privacy wet

Zojuist stemde de LIBE-Commissie in het Europees Parlement over de e-Privacy Verordening, een Europese wet die de vertrouwelijkheid van elektronische communicatie zoals e-mails en Whatsapp beschermt.

Sophie in ‘t Veld, D66-Europarlementariër, is blij met deze nieuwe wet: “Hiermee moderniseren we een richtlijn die ooit is opgesteld toen iedereen nog met een vaste lijn belde. Herziening van de wet was dus heel hard nodig om onze online privacy beter te beschermen. En bedrijven die draaien op het schenden van de privacy van hun gebruikers, zullen zich echt moeten aanpassen. Het Europees Parlement laat vandaag zien pal te staan voor de rechten van gebruikers.”

De nieuwe wet breidt de vertrouwelijkheid van elektronische communicatie uit naar diensten als WhatsApp en Facebook Messenger. De instellingen van internetbrowsers en apps komen standaard op ‘privacy vriendelijk’ te staan. “De gebruiker stemt voortaan heel bewust in met het gebruik van gegevens. Hij of zij kan deze instellingen op ieder moment wijzigen. Gegevens mogen dus alleen worden gebruikt voor het doel waar je toestemming voor hebt gegeven. Jij bepaalt!

privacy
privacy

Filemon op de wallen

Het is naast een beruchte wijk in Nederland, vooral ook de bekendste hoerenbuurt ter wereld: de Wallen. Waar je ook komt, iedereen lijkt ‘the red light district’ te kennen.

Maar hoe staat het er anno 2017 mee? In dit nieuwe programma onderzoekt Filemon, precies 10 jaar nadat de gemeente Amsterdam is gestart met het schoonvegen van de Wallen, hoe de buurt er voor staat. Heeft het beleid het gewenste effect? Zijn er nog veel misstanden? En is het massatoerisme nou een vloek of een zegen voor de stad? Filemon op de Wallen is vanaf 2 november iedere donderdag om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Filemon: “Er staat elke week wel iets in de krant over de Wallen: vrouwenhandel, drugshandel, illegale hotels. Ik woon er vlakbij maar toch kwam ik er nooit. Nu ik er weer voor het eerst heen ging, schrok ik me wild. De Wallen zijn echt onze Eiffeltoren geworden.

<i>Fotocredits: Wessel de Groot</i>
Fotocredits: Wessel de Groot

’s Werelds grootste realtime beveiligingsplatform

Het McAfee Data Exchange Layer platform wordt door steeds meer bedrijven gebruikt en werkt nu ook samen met oplossingen van Cisco Systems. Daarnaast hebben nieuwe partners , waaronder IBM Security, zich aangesloten bij de McAfee Security Innovation Alliance.

We moeten af van de situatie dat securityteams hun tijd verdoen met moeizame integratie en manuele taken. In plaats daarvan moeten zij zich kunnen concentreren op het afslaan van aanvallen,” aldus Raja Patel, VP & GM corporate products bij McAfee. “We moeten dus zorgen dat beveiligingsoplossingen samenwerken in plaats van dat er steeds weer nieuwe beveiligingslagen worden toegevoegd. De samenwerking die we nu met Cisco en IBM Security hebben is wezenlijk om die informatiegaten te dichten en de zichtbaarheid op het netwerk te ontwikkelen die nodig is voor de bescherming tegen cybercriminelen.

Jean-Claude Van Johnson

Een film die voorlopig exclusief beschikbaar komt voor Amazon Prime. In Jean-Claude Van Johnson zien we Jean-Claude Van Damme die niemand anders dan Jean-Claude Van Damme speelt, een een wereldwijde vechtsport en film sensatie. Maar hij leeft een dubbelleven onder de alias “Johnson.” Tot deze twee werelden elkaar kruisen.

Dancing hot dog kostuum

Snap heeft mooi op tijd voor Halloween een eigen kostuum uitgerbacht. Het is een “dancing hot dog Halloween costume,” kost je zo’n 80$ en het is beschikbaar via Amazon. Enige nadeel, het kan nog niet verscheept worden naar Nederland, maar mogelijk komt daar voor carnaval 2018 nog verandering in.

hotdog
hotdog