Nieuws17.01.2017

De DC Daily van 17 januari 2017


Nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van vandaag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 17 januari 2017.

Nederlands Kampioenschap Risk

Zaterdag 4 februari 2017 is alweer de derde editie van het NK Risk! Een samenwerking met het Ministerie van Defensie maakt het mogelijk dat het NK Risk 2017 zal plaatsvinden op een kazerne: het Marineterrein in Amsterdam, Kattenburgerstraat 5. Het toernooi, dat een knock-out systeem kent, zal in één dag gespeeld worden.

Wil jij meedoen? Inschrijven is nog mogelijk.

risk
risk

iOS apps in de UK meer dan 25% duurder

Apple de prijzen voor apps en in-app aankopen in een paar landen opschroeven. Dit komt door een aantal wijzigende wisselkoersen en aanpassingen aan het belastingbeleid. Consumenten in India, Turkije en het Verenigd Koninkrijk zullen een toename zien van zo’n 25%.

In de UK, een van Apple’s grootste markten, gaan de app prijzen zelfs met meer dan 25% omhoog. Dit heeft alles te maken met een hele zwakke Britse Pond nadat er voor Brexit is gekozen. Een app die in de US voor $0.99 verkocht wordt zal in de UK nu £0.99 kosten, in plaats van de eerdere £0.79.

pond-engels
pond-engels

Ed Sheeran gaat naar Bel Air

“In West Philadelphia, born and…” de rest kun je vast wel invullen, want het Fresh Prince of Bel Air-liedje is bij heel veel mensen in hun geheugen gegrift. Blijkbaar ook bij Ed Sheeran, want die werd gevraagd tijdens een live-sessie op de radio om zijn eigen versie te doen en dat deed hij…met verve. Smell ya later!

Tussenstop van 47 jaar

KLM beheerst het kunstje. Maar ook bij Skyscanner kan men er wat van. We hebben het over mooie en soms geniale reacties van het betreffende webcare team.

Jen van Skyscanner krijgt alleen maar lof en positieve response over haar reactie op James Lloyd, iemand die volgens de planner van Skyscanner een tussenstop heeft op Bangkok van meer dan 47 jaar.

Maanloper naar de hemel

Met het overlijden van Captain Eugene “Gene” Cernan op 82-jarige leeftijd is de laatste man die nog op de maan gelopen heeft van ons heen gegaan. Hij vloog in 1972 met de Apollo 17-missie mee en dat was de laatste missie die mensen op de maan heeft gezet. Er zijn nog maar een aantal van de 12 mensen in totaal over die voet op de maan hebben gezet. Deze video is echter nog uit de tijd dat er grapjes gemaakt konden worden. En liedjes gezongen. Op de maan.