Nieuws16.02.2017

De DC Daily van 16 februari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 16 februari 2017.

De paarse vogel gaat viral op Facebook

Niemand weet waarom, maar de paarse vogel op Facebook is in een korte periode enorm populair geworden. De headbangende duif is een sticker die je kunt gebruiken op Facebook. De sticker-functie bestaat al langer ,maar de sticker van de paarse vogel is pas sinds 1 februari beschikbaar. Syd Weiler, de ontwerpster van de sticker, is heel blij met de nieuwgevonden populariteit van het beest. En terecht. #purplebird!

Wat voor of achter is

Het is niet makkelijk om nog een tot de verbeelding sprekende muziekvideo te maken, maar deze Russische groep is in beeld gelukt wat muzikaal helaas minder van toepassing is: iets interessants maken. Let op, de beelden kunnen schokkend zijn, maar je bent vast te zeer in de war doordat alles achterstevoren langs komt om door te hebben dat je geschokt zou moeten zijn. Geluid uit en genieten maar!

Stop de OV-mafia!

Translink, het bedrijf achter de OV-chipkaart wordt op dit moment onderzocht door de Autoriteit Consument & Markt op misbruik van haar machtspositie. Daar zijn ze al een tijdje in stilte mee bezig. Het kwam naar buiten vanwege de kritiek die zowel door de tweede kamer als iedereen die wel eens met het OV reist werd geuit over de winst van Translink: 55 miljoen euro sinds 2011, alleen met de OV-chipkaarten. Wordt dus vervolgd.

<em>[Afbeelding \u00a9 zea_lenanet - Fotolia]<\/em><em><\/em>
[Afbeelding © zea_lenanet - Fotolia]

Voel je anders even schuldig

Deze video (die hopelijk niet in scène is gezet) laat zien hoe twee exen met elkaar in gesprek gaan over de mislukte relatie en het vreemdgaan van de man dat daartoe heeft geleid. De oprechte emotie van de vrouw staat in schril contrast met die zakkenwasser van een gast die doodleuk zit te vertellen hoeveel hij precies ongeveer is vreemdgegaan. Twitter explodeerde met reacties en inmiddels blijkt dat de vrouw in kwestie gelukkig is…met iemand anders.

Assault Trombone

Stel, je speelt trombone. Dat is niet cool. Verre van. Sorry. Wat doe je dan om ook een keer stoer uit de hoek te komen? Weaponize it. Zo gezegd, zo gedaan, en daarmee heeft dit jongetje een vooraf op te laden trombone-geweer waarmee hij de vreselijkste tonen kan afvuren. Het geluid wordt nooit cool, maar het idee is dat wel.