Nieuws15.11.2017

De DC Daily van 15 november 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 15 november 2017.

Geldautomaten voor iedereen

De Nederlandse banken gaan samenwerken om de dienstverlening van hun geldautomaten te coördineren. Dat soort praat klinkt meestal als slecht nieuws verpakt als service, maar de banken zweren dat ze het gemakkelijker gaan maken: de dekkingsgraad voor pinautomaten blijft hetzelfde (99,76 procent) of wordt zelfs verbeterd en het zal vanaf 2020 niet meer uitmaken van welke bank een automaat was, elke klant kan overal pinnen zonder restricties. Het zou het pinnen (en storten, dat ook op de schop gaat) veiliger moeten maken dan voorheen.

Foto: GuruXoX - Adobe Stock
Foto: GuruXoX - Adobe Stock

P!nk stapt een auto in…

…en de rest kun je wel raden. Carpool Karaoke blijft leuk, en met P!nk op de passagiersstoel is het zeker lachen geblazen. En zingen natuurlijk. Zo veel zingen.

Nieuwe planeet met kans op leven!

Wetenschappers hebben bekendgemaakt dat ze op 11 lichtjaren afstand van onze aarde een planeet ontdekt hebben die wel eens leven zou kunnen herbergen. De planeet lijkt zo op de aarde en de omstandigheden zijn relatief gezien zo gunstig dat de mogelijkheid tot leven heel erg aanwezig is. Het wordt er wel koud: de temperatuur varieert van 15 graden tot min 60. Dat zou wel betekenen dat er misschien water is, en als er water is…

De verwachtingen rondom Ross 128 b zijn dus hooggespannen, maar voor we een echt antwoord krijgen op de vraag of daar leven is zijn we nog wel wat lichtjaren verder.

Gordon stapt een douche in…

…en daar komt me toch een foto van Tycho Gernandt uit! Die foto’s zijn genomen voor het programma ‘het perfecte plaatje’ waarin Tycho zijn opdracht ‘naakt onder de douche’ heel serieus neemt. Gordon, die ook meedeed maar inmiddels al uit het programma is, deelde het plaatje op Instagram, maar in eerste instantie zonder sterretje! Is niet lang goed gegaan natuurlijk, dus jullie zullen het met de gecensureerde versie moeten doen.

Super Mario Movie

Nintendo is bijna rond met Minions-studio Illumination Entertainment voor het maken van een geanimeerde Super Mario film. Universal Pictures zou de film moeten financieren, maar veel meer dan dat weten we niet van de aanstaande film. Het is echter niet raar: Nintendo werkte ook al met Universal samen voor hun themaparken en sindsdien wordt er gepraat over een film. Struikelblok zou zijn dat Nintendo niet de controle over het verhaal wil afgeven aan Universal, dus als de film er komt zal Shigeru Miyamoto, de geestelijk vader van Mario, vermoedelijk de rol van executive producer op zich nemen.

Its-a-me, movie-o!
Its-a-me, movie-o!