Nieuws15.03.2017

De DC Daily van 15 maart 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 15 maart 2017.

Chrome versie 57 energiezuiniger

Als je Google Chrome gebruikt als primaire browser, en die kans is aanwezig aangezien de browser in Nederland een marktaandeel heeft van ongeveer 45%, dan weet je dat de browser soms veel energie vreet.

Maar de laatste versie, nummertje 57 om precies te zijn, is ontworpen om dat probleem wat te verhelpen. Tabs die in de achtergrond openstaan verbruiken nu veel minder energie. Volgens het Chromium blog waren tabs die op de achtergrond draaien verantwoordelijk voor bijna eenderde van het energieverbruik door Chrome.

chome-browser
chome-browser

Temptation Island Den Haag

RTL 5 haakt even in op de verkiezingen met een grappige video die de hoofden van de lijsttrekkers op de hunks van Temptation Island zet en je de vraag stelt: door wie laat jij je verleiden? Je moet wel van het type man houden dat aan Temptation Island meedoet om hier warm van te worden, maar die bril op Wilders is nu al een succes. Hou ‘m maar op!

Eerste trailer voor nieuwe Pixar-film

Altijd wel een dingetje, hoor, een nieuwe animatiefilm van Pixar. Coco, zoals de nieuwe prent heet, gaat over Miguel, die niets liever wil dan muziek maken maar dat niet mag van zijn familie. Regels zijn er echter om gebroken te worden en zo komt Miguel terecht in het land der doden waar hij het verhaal achter zijn eigen afkomst leert. Iets aparter dan we gewend zijn van Pixar’s grote successen, maar het ziet er in elk geval weer oogstrelend goed uit.

EU-parlement wijst Duitse tol af

Goed nieuws voor iedereen die nog met de auto in of door Duitsland moet deze zomer: het plan voor de Duitse autobahn-tol is afgewezen door het Europese parlement. Het plan discrimineert op basis van nationaliteit. Het idee zou strijdig zijn met het idee van een interne Europese markt. Dat betekent dat het plan wordt voorgelegd aan het Europese Hof van Justitie, zodat die kunnen bepalen of dit kan of niet. Die procedure was al een keer gestart, maar vorig jaar opeens opgeschort. Nu gaat dat proces weer van start, dus voorlopig geen tol in Duitsland dus.

<em>Foto: Bj\u00f6rn Wylezich - Fotolia<\/em>
Foto: Björn Wylezich - Fotolia

Game of Death

Een slecht verhaal, onnodig veel geweld en overdreven veel bloed. Drie typische kenmerken van een horrorfilm. Of serie! Tijdens SXSW was er de aankondiging van de serie Game of Death, die later deze maand in premiere zal gaan. Een vriendengroep gaat onschuldig een bordspelletje spelen maar daarna loopt het volledig uit de hand.