Nieuws12.01.2017

De DC Daily van 12 januari 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 12 januari 2017.

RTL Hackt ministers

Om aan te tonen dat Nederlandse politici niet heel zorgvuldig zijn in hun online security wisten een aantal medewerkers van RTL Nieuws door in lekken van LinkedIn, Dropbox en Adobe te gebruiken om oude wachtwoorden te vinden en te kijken of die op andere accounts ook nog werkten. En jawel: met gehackte Twitter- en LinkedIn profielen werd duidelijk gemaakt hoe makkelijk politici te hacken zijn en inmiddels zijn er al experts bijgehaald om de tweede kamer een lesje online veiligheid te komen geven.

Daddy’s got talent

Kris Jones kan nogal zingen. Zijn dochter vond dat meer mensen dat moesten weten en zetten zijn cover van ‘Tenessee Whiskey’ die hij even in de auto zong tijdens het rijden op YouTube. Nou, ze heeft haar zin: inmiddels hebben bijna 10 miljoen mensen de video gezien en het gaat niet lang duren voordat we Kris in wat talkshows gaan zien. Als je daar niet op wilt wachten kun je altijd zijn kanaal bekijken voor meer goede zang.

Snelwegtunnel onder Stonehenge?

Tja, dit lijkt geen denderend idee. De Britse regering wil een snelwegtunnel van 1,8 mijl gaan bouwen die onder Stonehenge heen loopt. Historici worden he-le-maal gek want die zeggen dat er onder het mysterieuze monument nog een hoop geschiedenis ligt te wachten die verloren zal gaan. Er zijn echter genoeg commissies en experts die vinden dat dit best kan, dus de kans dat het doorgaat is toch vrij groot.

stonehenge
stonehenge

Dakar met diarree: komt goed

Het zal je maar gebeuren. Midden in een Dakar-etappe acute diarree krijgen. Marcel Snijders, de navigator van trucker Frank Tilburgs, overkwam dat en Frank legt even uit aan Omroep Brabant hoe dat in zijn werk gaat: “kan gebeuren”. Die jongens zijn ook voor niks bang.

Opening Drone Center Valkenburg

Op maandag 6 februari opent Drone Center Valkenburg haar hangardeuren voor bedrijven die drones of toepassingen van drones willen testen. Ook is er voorzien in een trainingslocatie en kunnen er met drones races worden gehouden.

Onderdeel van het testcentrum is een Startup Support Center, waar beginnende drone-ondernemers ondersteuning kunnen krijgen bij het op poten zetten van hun bedrijf. Het centrum is gevestigd op voormalig vliegveld Valkenburg in de Zuid-Holland.

drone-center
drone-center

Fallon vs. Michelle Obama

Jimmy Fallon’s ’thank you notes’ zijn altijd vrij hilarisch, maar als Michelle Obama zich er mee gaat bemoeien wordt het nog leuker en zelfs een tikkeltje emotioneel. Het is een mooi afscheid van de extreem populaire First Lady zo vlak voordat ze het witte huis uit gaat. Bonus: deze video waarin mensen he-le-maal uitflippen als ze een videoboodschap voor haar achterlaten en ze uit de coulissen komt.