Nieuws12.01.2016

De DC Daily van 12 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 12 januari 2016.

Met je iPhone naar bed

Voor het slapen gaan nog even je telefoon checken, die laatste paar whatsapp’jes versturen, of even op Facebook kijken of je nog iets gemist hebt. Iets dat zeker herkenbaar zal zijn. Alleen dat felle scherm, als daar toch iets voor was. Voor iPhone gebruikers binnenkort wel. In iOS 9.3 zit namelijk een functie genaamd “Night Shift.

Een functie die de felheid en kleuren van het scherm van jouw iPhone of iPad aanpast aan het tijdstip. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van jouw huidige lokatie en de klok op het device.

night-shift
night-shift

Het Witte Huis op Snapchat

Hoera! Het Witte Huis is vanaf deze week ook op Snapchat te vinden. Gebruikers krijgen een blik achter de schermen van de voorbereidingen van de State of the Union, de toespraak die de Amerikaanse president jaarlijks houdt voor het Congres. Normaal verdwijnen boodschappen op Snapchat, maar voor het Witte Huis is een uitzondering gemaakt. Alle Snaps worden gearchiveerd.

<span class=\

Adele in de carpool karaoke bij James Corden

James Corden staat bekend om zijn carpool karaoke met bekende artiesten zoals Justin Bieber en One Direction. Morgen in de uitzending: Adele! Hier is alvast een sneak peek. Helaas kunnen wij The Late James Corden Show hier niet ontvangen, maar thank God dat er YouTube is!

De Playboy Mansion staat te koop voor 200 miljoen dollar

De legendarische Playboy Mansion staat te koop! Eigenaar Hugh Hefner kocht het in 1971 voor ‘slechts’ 1 miljoen dollar, maar de waarde van het huis is inmiddels 200 miljoen dollar geworden. Het huis heeft onder meer 29 kamers, een wijnkelder, fitnessruimte en tennisbaan. Oh ja, je krijgt Hugh Hefner er ook bij als je de villa koopt!

Tinder geeft iedereen een cijfertje

Fast Company heeft naar buiten gebracht dat iedere gebruiker van Tinder een eigen cijfer heeft. Dat cijfer is gebaseerd op het aantal keer dat iemand naar rechts (like) is geswiped. Dit cijfer is niet inzichtelijk en wordt alleen gebruikt voor het beter matchen van gebruikers.

Er zijn verschillende factoren die bepalen wat voor cijfer jij bent. En dat cijfer gaat sneller omhoog als iemand met een “hoger cijfer” jou naar rechts swiped.

tinder-logo-flame
tinder-logo-flame

50.000 phishingmails per dag

Naar schatting worden er in Nederland 50.000 phishingsmails per dag gestuurd. En het aantal bankpasfraude-mails, waarbij op een slinkse wijze bankpas en pincode afhandig wordt gemaakt, is in 2015 zelfs verdrievoudigd. Banken worden het vaakst misbruikt in deze phishingsmails. Ongeveer de helft van de valse e-mails wordt zogenaamd verstuurd door de ING, Rabobank of ABN-Amro. Maar ook Intrum Justitia, het CJIB, Microsoft en Bol.com worden veelvuldig misbruikt.

Vanavond in de uitzending van Opgelicht?! (21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1) wordt aandacht besteed aan nieuwe methodes van phishing. De mails zijn vaker gepersonaliseerd dan voorheen. Zo staat de naam van de lezer vaker in de aanhef van de mail en wordt soms zelfs het bankrekeningnummer van de ontvanger genoemd.

phishing-cybercrime
phishing-cybercrime