Nieuws12.04.2017

De DC Daily van 12 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 12 april 2017.

Eerste AI accelerator programma in Nederland

Rockstart lanceert het eerste Europese AI accelerator programma. Aanmeldingen gaan van start in mei 2017, het programma zelf zal per 1 september starten. De tien gekozen AI startups zullen zes maanden in ‘s-Hertogenbosch spenderen om samen met mentoren en partners aan de slag te gaan.

De geselecteerde startups zullen €20.000 aan cash ontvangen en €80.000 aan in-kind investeringen, kantoorruimte in ‘s-Hertogenbosch gedurende het programma, support van ervaren AI mentoren, en meer dan 50 perks en deals ter waarde van €600.000 van partners zoals Google, Amazon, IBM en anderen.

rockstart
rockstart

De Range Rover Velar is gelanceerd in New York

De Range Rover Velar beleefde een mooi debuut in de VS. Onder meer dankzij een live optreden van de Britse singer-songwriter Ellie Goulding in New York, nog altijd de belangrijkste markt voor Range Rover.

range-rover-velar-ellie-goulding
range-rover-velar-ellie-goulding

Xing Ya and Wu Wen arriveren vandaag

Vandaag rond 19.00 uur komen Xing Ya en Wu Wen aan op Schiphol. Deze reuzenpanda’s zijn afkomstig uit China. De speciale vlucht heeft KLM geregeld, Jan de Rijk Logistics (Roosendaal) zal het vervoer vanaf Schiphol regelen met als eindbestemming Ouwehands Dierenpark.

Trailer: The Mist

De eerste beelden van Spike TV’s ‘The Mist,’ een serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King.

Global players Apple , Facebook en Google investeren €1,7 miljard in offline media

De grootste global players Facebook, Apple en Google/YouTube besteden € 1,7 miljard aan offline media. Dit blijkt uit een analyse die Nielsen in opdracht van Screenforce heeft uitgevoerd in de 11 landen waar Nielsen de bruto mediabestedingen in kaart brengt. Het grootste deel van het offline mediabudget gaat naar TV, namelijk 84% ofwel € 1,5 miljard.

old-tv
old-tv

50 jaar Big Mac en andere burger fun facts

Deze maand bestaat de iconische Big Mac 50 jaar! Het is de koning onder de burgers. De favoriet van velen. En alleen al bij het schrijven/lezen over de Big Mac krijg je zin om even snel langs McDonald’s te rijden. Maar we eten natuurlijk veel vaker een lekkere burger. Bij een van de andere fastfood-ketens of in restaurants als Burgers & Beers.

hamburger
hamburger