Nieuws01.11.2016

De DC Daily van 1 november 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 1 november 2016.

Edward Snowden (via live verbinding) aanwezig bij première

Edward Snowden is op donderdag 10 november live aanwezig bij de Nederlandse release van de film Snowden. Na afloop van de vertoning van de film over de wereldberoemde klokkenluider zal vanuit Pathé Tuschinski middels een live verbinding met Rusland een interview volgen met Edward Snowden. Via sociale media kan iedereen tot die dag met de hashtag #vraagsnowden vragen voor het interview insturen.

Duitsers mogen ook muziek luisteren op YouTube

Het heeft even geduurd, maar in Duitsland mag nu ook muziek worden geluisterd en bekeken op YouTube. De evenknie van BUMA/STEMRA in Duitsland die GEMA heet heeft eindelijk een overeenkomst gesloten met YouTube en nu mogen alle artiesten die daar onder vallen (en dat zijn er nogal wat) ook aan de bak op YouTube. We hebben de ideale clip even opgezocht zodat onze oosterburen meteen goed kunnen beginnen:

I can’t let you see that, Dave.

Als je even helemaal tot rust wilt komen en een 4K-tv hebt die Youtube kan draaien, kijk dan vooral even de video die aan boord van het ISS is gemaakt door een astronaut met een fisheye-camera. Prachtige beelden, rustgevende muziek en een interessante reis van de ene kant van het internationale ruimtestation naar de andere. Heerlijk.

BlackBerry gaat autosoftware leveren

In september kondigde BlackBerry aan geen smartphones meer te gaan maken. Nu hebben ze een nieuwe markt gevonden: ze gaan autosoftware maken voor de zelfrijdende auto’s van Ford.

blackberry-1
blackberry-1

Leuke inhaker Ryanair: De Boer voor 13 euro terug naar Eindhoven

Het ontslag van Frank de Boer bij Internazionale was nog maar een paar uur officieel, of Ryanair haakte al erg grappig in op het nieuwsfeit. Om terug te keren naar Nederland is hij slechts 12,74 euro kwijt voor een vlucht van Milaan Bergamo naar Eindhoven.