Contactloos cash geld pinnen met je telefoon

Contactloos cash geld pinnen met je telefoon

Dat kan nu bij de ABN AMRO

Vorig artikel Volgend artikel

We gebruiken steeds minder cash geld. Door de coronacrisis is contactloos en met de pin betalen bovendien nog sneller toegenomen. Toch zijn er nog altijd mensen die met contact geld op zak willen, of moeten, rondlopen. In Duitsland, waar ik deze week een paar dagen rondreis, is cash geld nog altijd een heel populair betaalmiddel. Zeker bij kleinere winkels, in de horeca en voor kleine bedragen. Daar hebben ze vaak niet eens een pinautomaat. In Nederland heeft ABN AMRO vandaag een nieuwe manier geïntroduceerd om cash geld bij een pinautomaat op te nemen: met je smartphone en een QR code.

Bij alle Geldmaat automaten

Klanten van de ABN AMRO die gebruikmaken van de app van die bank hebben vanaf nu, als zij dat willen, geen bankpas meer nodig om contant geld op te nemen. De dienst werkt bij alle geldautomaten van Geldmaat. Wanneer je bij de geldautomaat staat kies je voor de optie ‘Zonder betaalpas’. Daarna verschijnt een QR-code op het scherm van de geldautomaat die je moet scannen met de ABN AMRO app.

Vervolgens log je met jou persoonlijke identificatiecode (of vingerafdruk) in en kies je de bankrekening (als je er meerdere hebt) waarvan je contant geld wil opnemen en het bedrag dat je wilt pinnen. Na bevestiging, door het invoeren van je identificatiecode (of vingerafdruk), rolt het geld dan uit de automaat. Contactloos cash pinnen dus! Hier staat nog een korte animatie video waar het hele proces te zien is.

CashPinnenContactloos

Alleen voor particuliere klanten

Vooralsnog is het contactloos, met je smartphone, opnemen van cash geld alleen beschikbaar voor particuliere rekeninghouders. Verder gelden voor het gebruik van deze nieuwe service dezelfde voorwaarden die ook gelden voor het gebruik van de app en een betaalpas.

“Ondanks dat het gebruik van contant geld afneemt, blijven we investeren in nieuwe betaaloplossingen. We zien dat klanten steeds meer behoefte hebben om alle betaalmiddelen in hun mobiele telefoon te hebben. ABN AMRO klanten kunnen vanaf nu contant geld opnemen zonder hun plastic betaalpas via de ABN AMRO app. Handig als je bijvoorbeeld jouw betaalpas bent vergeten en toch contant geld wilt opnemen”, aldus Cynthia Tulp van de bank.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...