Nieuws19.06.2019

App-only supermarkt Crisp groeit hard


5 miljoen groeikapitaal binnengehaald bij investeerders

Naast de bekende supermarktketens en natuurlijk het succesvolle Picnic, probeert ook de app-only supermarkt Crisp een plek in de markt te veroveren. En met succes, want sinds de start vorig jaar is het klantenbestand vervijfvoudigd. Helaas maakt Crisp niet bekend hoeveel klanten dat dan precies zijn. Investeerders staan in ieder geval voor de supermarkt in de rij. Het haalde onlangs 5 miljoen euro binnen aan groeikapitaal bij Nederlandse investeerders. Ook bij de start haalde Crisp al een kapitaal op van 3 miljoen.

Online supermarkt voor kwaliteitsproducten

Heb je nog nooit gehoord van Crisp? Dat is helemaal niet gek. De supermarkt bestaat pas een goed halfjaar. Crisp noemt zichzelf de Nederlandse online supermarkt voor kwaliteitsproducten. Via de app bestel je verse producten van zo’n 360 leveranciers. De supermarkt bezorgt in heel Nederland en wie voor 22.00u een bestelling plaatst, krijgt boodschappen de volgende dag geleverd. Crisp zegt kleinschalig, lokaal en persoonlijk te zijn, bij zowel de inkoop, het dagelijkse contact met klanten en verpakken van bestellingen. Neem je bijvoorbeeld contact op met Crisp via WhatsApp? Dan krijg je altijd een echte medewerker te spreken in plaats van een geautomatiseerde reactie.

Je krijgt bij Crisp een vers product en er wordt ingekocht bij kleine makers en kwekers. De Instagram-feed ziet er overzichtelijk en rustig uit. Diverse lokale leveranciers worden hier in het zonnetje gezet.

Vers en duurzaam

We zien inderdaad op de site van Crisp dat er gewerkt wordt met kleinschalige leveranciers, waaronder ook lokale middenstanders. In het assortiment vind je onder andere mosselen uit Zeeland, brood van een lokale bakker en handgemaakt worstenbrood uit Brabant. Bij het verpakken van producten houdt Crisp rekening met het duurzaam verpakken van de producten. Bovendien wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van plastic en zoveel mogelijk gerecycled.

Bij de oprichting vertelde Tom Peeters hierover:

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Food

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Wist je dat het de Week tegen Voedselverspilling is? Ook jij kunt waarschijnlijk iets doen om minder voedsel -en geld- te verspillen.

Gadgets12.09.2024

5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

Crikorama is een compact thuissysteem om zelf krekels te kweken. De levenscyclus van krekels kan volledig worden beheerd door het systeem waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief biedt voor vlees. De uitvinder van het systeem wint hiermee de James Dyson Award 2024 in Nederland.

Technology11.09.2024

Crikorama verkozen tot winnaar James Dyson Award 2024

zelf krekels kweken!
Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Comfortfood is ultrabewerkt voedsel waarvan de verschillende ingrediënten zo op het oog nauwelijks nog te herkennen zijn. Gebruikte ingrediënten zijn doorgaans op een industriële wijze opgewerkt om bepaalde wenselijke bestanddelen of structuren te verkrijgen.

Online14.06.2024

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Light-producten zijn tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken uit ons voedselassortiment. Bepaalde voedingsmiddelen worden tegenwoordig gezoet met laagcalorische kunstmatige zoetstoffen ter vervanging van het hoogcalorische suiker.

Nieuws13.05.2024

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Geen alternatieven voor gezond eten, weinig snoepen en regelmatig bewegen
Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model