Nieuws15.08.2013

De website van de New York Times is 2 uur down geweest


Gisteren was de website van de New York Times ongeveer twee uur down. Maar de journalisten werkten door en zochten een manier om hun nieuws naar buiten te brengen. En daarvoor kozen ze in eerste instantie Twitter. Via dit medium kondigden ze eerst aan dat technische problemen er voor zorgden dat de site niet bereikbaar was. Later werd Twitter gebruikt om headlines (zonder links) over nieuwsberichten te plaatsen. Voor het plaatsen van de echte nieuwsitems ging New York Times over op Facebook waarbij tweets de volgers doorverwezen.

twitter-nyt.jpg
twitter-nyt.jpg

Klinkt logisch, New York Times heeft ruim 9 miljoen volgers op Twitter en ruim 3 miljoen fans op Facebook. Maar…. ook ruim 1,5 miljoen mensen die hen volgen op Google+ en daar werd gisteren niets gemeld. De laatste update dateert van 9 augustus en dit Social Media kanaal werd volledig genegeerd bij het proberen om mensen te bereiken toen de website down was. Opvallend!

de-website-van-de-new-york-times-is-2-uu.jpg
de-website-van-de-new-york-times-is-2-uu.jpg

Hieronder de updates tijdens en kort na de “down-time”

[update]. Inmiddels, na 2 uur down te zijn geweest, is de website van de New York Times weer beschikbaar. Op de site zelf vooralsnog geen melding van wat de problemen zijn geweest, maar deze zijn kennelijk verholpen.

nyt-up.jpg
nyt-up.jpg

Op Twitter vliegen de complottheorieën je om de oren: de website van de New York Times is down. NSA, hackers, meer specifiek Chinese hackers en allerlei andere redenen worden aangehaald. Op Twitter meldt NYT zelf dat het door technische problemen komt. Inmiddels duurt het al bijna 2 uur. We houden het in de gaten!

ny-times-down.jpg
ny-times-down.jpg