Nieuws24.04.2012

Mini Demo Day – Rockstart Accelerator


mini-demo-day-rockstart-accelerator.jpg
mini-demo-day-rockstart-accelerator.jpg

De eerste 30 dagen van Rockstart Accelerator zitten erop. Afgelopen vrijdag in het TomTom-kantoor aan het Rembrandtplein in Amsterdam was het tijd voor Mini Demo Day. De 10 startups presenteerden voor een zaal met ondernemers en specialisten (a.k.a. de mentoren). In 3 minuten lieten ze zien waar ze nu staan en ze stelden ieder 1 vraag aan de zaal. De mentoren beantwoordden de vragen via post-its.

In 30 dagen dat het nieuwste nederlandse Accelerator programma nu loopt, zijn er inmiddels 200 sessies geweest met de mentoren. De startups hebben daarin hun bedrijven, aannames en plannen onder de loep genomen en bijgestuurd. In de volgende fasen worden producten verder ontwikkeld en wordt er toegewerkt naar demo day in juni.

In de voorbereiding naar demo day, zijn een aantal van de teams hard op zoek naar bedrijven en particulieren die hun product willen gebruiken om van een werkend product een proven product te maken. De meeste vragen aan de zaal gingen daar dan ook over. Twee interessante licht ik er even uit.

– Nexi

Nexi is een systeem dat bedrijven helpt om nieuwe medewerkers te vinden via de sociale netwerken van hun medewerkers. Hoe het werkt als bedrijven Nexi gebruiken? Medewerkers van een bedrijf wordt gevraagd of Nexi in hun sociale netwerken mag kijken. Als medewerkers akkoord gaan, gaat de match-maker speuren.

De medewerker krijgt vervolgens een bericht waarin staat welke mensen in hun netwerk geschikt zouden zijn voor de baan. De medewerker beslist dan zelf of hij ze wel of niet wil voordraagt en de eventuele beloning voor recruitering opstrijkt.

Ter achtergrond: uit onderzoek blijkt dat medewerkers die via een kennis of vriend in een baan komen, toegewijder zijn en een veel grotere retentie hebben. In Nederland schijnt 15% van de mensen via voordracht aan een nieuwe baan te komen . Wereldwijd is dat percentage veel hoger, namelijk 30%. Dit betekent dat er nog heel veel ruimte is om tegen veel lagere recruitmentkosten, meer gemotiveerde medewerkers aan te trekken.

Op dit moment gaat een aantal met name IT-bedrijven in Nederland Nexi in gebruik nemen, SOG ICT bijvoorbeeld.

Offer you can’t refuse: Bedrijven met IT vacatures: probeer Nexi nu 2 maanden voor niks en merk dat je sneller goede mensen vindt via sociale netwerken van collega’s. 2 maanden moet genoeg zijn voor het vervullen van een aantal vacatures, laat Nexi weten. Meld je aan via team@nexi.me.
 

– Video Avatars

Video Avatars komt met een nieuw format voor online advertising dat merken in de gelegenheid stelt een tv-ervaring toe te voegen aan online adverteren door een vrij bewegend karakter door het beeld te laten lopen. Voorbeelden vind je op de site.

Dit ad-format heeft volgens Artis Kehris, co-founder van Video Avatars, een Click Through Rate van ongeveer 12% waar de meeste andere formats met 2% al heel tevreden moeten zijn.

Aanbod voor merken met een advertising karakter: (denk aan de supermarket manager van Albert Heijn of Frank, het schaap van Tele2): neem nu eenmalig kostenloos de frameloze videokarakters van Video Avatars op in je online campagne incl productie. Aanmelden via: artis@videoavatars.com.
 

Leoni Janssen is als mentor betrokken bij Rockstart Accelerator. Over de andere start-ups, hun business models, keuzes, marktbenadering en ontwikkeling gedurende het programma, later meer. 

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Recruitment

​Skeeled gebruikt kunstmatige intelligentie om talent te vinden

Sinds 2018 is de startup Skeeled in Nederland actief. Het heeft een tool ontwikkeld waarmee bedrijven dankzij kunstmatige intelligentie mensen kunnen werven. De software vindt de talenten die bij de baan passen. Dat blij...

DC Business02.07.2020

​Skeeled gebruikt kunstmatige intelligentie om talent te vinden

En dat werpt zijn vruchten af
​Uitzendorganisatie doet stap terug: bedrijven en flexkrachten zelf aan zet

Door de snel aantrekkende arbeidsmarkt is de spoeling op de flexmarkt dit jaar dunner dan voorgaande jaren. Voor bedrijven die deze zomer niet op tijd vervanging regelen dreigen dan al snel capaciteitsproblemen. Om zo mi...

DC Business06.07.2017

​Uitzendorganisatie doet stap terug: bedrijven en flexkrachten zelf aan zet

Afwezigheid op sociale media kan voor recruiter verdacht zijn

Werkgevers reageren negatief op ongepaste berichten of foto's van potentiële medewerkers op sociale netwerken, maar kunnen ook achterdochtig worden wanneer er geen enkele aanwezigheid op deze platformen opgemerkt w...

Social Media12.02.2015

Afwezigheid op sociale media kan voor recruiter verdacht zijn

LinkedIn introduceert mobiele App voor recruiters

De vacatures op LinkedIn zijn een groot succes, van alle vacatures wordt een derde mobiel bekeken. Dit is ook de reden dat LinkedIn vanaf nu een iPhone app introduceert voor recruiters: Recruiter Mobile.

Social Media17.10.2013

LinkedIn introduceert mobiele App voor recruiters

5 trends in e-recruitmentland

De e-recruitmentsector is volop in beweging. Denk hierbij aan het centraal stellen van de werkgever bij het zoeken naar talent, maar ook aan sollicitanten alle vrijheid geven zodat zij hun creativiteit en motivatie kunne...

Vacatures08.07.2013

5 trends in e-recruitmentland

NS vindt talent via Facebook

Vooral in tijden waarin het aanbod groter is dan het aantal banen is het van belang dat men zo gericht mogelijk potentiële kandidaten weet te bereiken. Er zijn echter meer mogelijkheden zijn dan ooit om vacatures te ver...

Social Media14.05.2013

NS vindt talent via Facebook

Analyse van ‘big data’ kan het rekruteringsproces verbeteren

HR-verantwoordelijken zijn ook maar mensen, en ook zij maken fouten. Geef ze echter betere tools zoals statistische software tot hun beschikking en ze zullen betere wervingsbeslissingen nemen, zo zeggen voorstanders van...

Vacatures08.04.2013

Analyse van ‘big data’ kan het rekruteringsproces verbeteren

Jobambassadors wil Nederlandse recruitmentmarkt openbreken

Begin deze week is een nieuwe vacaturewebsite JobAmbassadors van start gegaan. De nieuwe site wil de recruitmentmarkt openbreken. De initiatiefnemers gaan er van uit dat wij zelf weten wie in ons netwerk op zoek is naa...

Startups23.11.2012

Jobambassadors wil Nederlandse recruitmentmarkt openbreken