Het is 2021: iedereen een gelukkig nieuwjaar!

Het is 2021: iedereen een gelukkig nieuwjaar!

De DutchCowboys-redactie over 2020

Vorig artikel Volgend artikel

Wat is het leukste of meest bijzondere dat je in 2020 hebt meegemaakt?

Irene: 2020 begon voor mij in Thailand en half januari kwam ik terug na 5 weken reizen. Die reis was wel de mooiste herinnering aan dit jaar.

Henk: De drive van mensen om nooit op te geven. Het virus is er en is nog niet zomaar weg. Overal om ons heen zie je nieuwe initiatieven en gebruiken mensen hun creativiteit om door te kunnen gaan. Dat is echt geweldig.

Tom: Pfff je begint gelijk met een leuke vraag zeg. Het meest bijzondere van 2020 is voor mij toch wel de afkondiging van de eerste (smart)lockdown. Dit heeft zoveel impact gehad op de rest van 2020.

Jeroen: De geboorte van zoontje Morris. Nu alweer meer dan 8 maanden geleden. Maar het is iedere dag genieten van die kleine man. In een raar coronajaar is dat toch wel de mijlpaal die er voor mij ver bovenuitsteekt :)

Floyd: Op professioneel vlak de verandering van publieke omroep naar commerciële media. Goed om jezelf regelmatig opnieuw uit te vinden. Iets totaals anders doen dan dan je deed. Dan zet je stappen in je leven. Kan het iedereen aanraden.

Laura: Ik heb een tattoo laten zetten die gedeeltelijk op mijn hand zit. Ik heb het door allerlei kantoorbanen lang niet gedurfd, maar ik ben erg blij dat ik dat nu toch heb doorgezet. Het eindresultaat is prachtig en een mooie herinnering aan een andere mijlpaal uit mijn 2020: mijn reis naar India begin maart.

Floyd

Foto: Floyd

Wat is je favoriete DutchCowboys-artikel van 2020?

Irene: Lastig om er één uit te kiezen! Dan ga ik toch voor alle artikelen over Wie is de mol? Ik blog al een aantal seizoenen na elke uitzending over dit programma en die artikelen blijven een feestje om te schrijven. En aangezien er weer een nieuw seizoen op het punt van beginnen staat, kun je wel raden waar ik het de komende weken veel over ga hebben.

Henk: Haha, keuzestress omdat we 5 sites hebben en ook nog autonome channels. De 3D dieren van Google is 366.000 keer gelezen, dat was in ieder geval de favoriet van onze lezers. Zelf ben ik een fan van de laatste recensie over de Fiat 500 e. Het is een inkijk waarin je ziet hoe de wereld verandert, ook voor een van de meest epische auto’s, de foto’s, een nieuwe locatie en de directe link met Travelvalley. In zo’n artikel komt alles samen. Tech-Automotive-Lifestyle en Travel.

Jeroen: Het artikel over muziek van Billy Eilish is meer dan 250 duizend keer gelezen. 8d audio, we hadden er nog niet van gehoord, maar kennelijk was het er. En het was ook een nieuwe muziek ervaring.

Floyd: Ik ga cheaten en er een paar noemen: De Amerikaanse Verkiezingen, 'Gravinfluancer' en een artikel over het hacken van auto's. Het hoe en waarom achter de technologische ontwikkelingen en toepassing vind ik zeer interessant. Antwoord geven op de vraag hoe het komt dat een lid van het Koninklijk Huis op social media heel erg haar best doet om heel normaal te zijn.

Laura: Hmm, als Floyd mag cheaten dan doe ik het ook: ik vind de reeks Goed Nieuws erg tof. Het heeft me ook goed geholpen om positief te zijn in tijden dat er veel was om iets minder blij mee te zijn. Het is erg leuk om elke week met Irene samen te werken aan dit artikel en te speuren naar fijne, positieve dingen. Die zijn er gelukkig heel veel.

Wanneer had jij het het moeilijkst met de coronamaatregelen en waarom?

Irene: Ik sla me er over het algemeen prima doorheen, maar vind het wel lastig dat er zo weinig perspectief is. Geen etentjes, feesten, spontane tripjes of vakanties om naar uit te kijken. Daar blijf ik af en toe van balen.

Henk: De coronamaatregelen zijn noodzakelijk om het virus weg te krijgen. Dat treft ons allen. We hebben ermee te maken en als we ons aan de maatregelen houden is dat onze beste kans.

Tom: NIet specifiek één moment, maar iedere keer als ik iemand een stevige knuffel wil geven om hem of haar te bedanken, een steuntje in de rug wil geven of gewoon wil laten weten dat ik aan ze denk;-)

Jeroen: Ik denk nu met de huidige lockdown. Tijdens de eerste lockdown was er de geboorte van Morris, dus dan zit je toch in een bubbel. Daarna werd het allemaal wat soepeler. En dan nu ineens geheel onverwacht een nieuwe lockdown. En dan ook nog eens in een heel drukke periode voor kappers, schoonheidssalons en kleine locale winkels & ondernemers.

Floyd: Thuiswerken! Gru-we-lijk. Thuis is thuis en werk is werk. Als dat gaat mixen raak ik geïrriteerd. Tuurlijk, laptop openklappen om 's avonds of in het weekend een blogje te tikken is normaal. Maar hele dagen thuiswerken is geestdodend.

Laura: Ik ben nogal fan van reizen, dus toen eerst mijn vakantie naar Curacao in april niet doorging, hield ik vast aan de gedachte dat ik op mijn verjaardag in oktober naar Japan zou gaan. Toen dat ook niet doorging, had ik wel echt even zoiets van: ‘oke, het moet maar, maar hoe lang gaat dit nog door?’ Ook vind ik de maatregelen dat je nu maar twee mensen mag zien in plaats van drie wel moeilijk, ik had juist een vriendengroepje van in totaal vier mensen als mijn ‘coronabubbel’. Zelfs dat kan nu niet meer.

irene

Foto: Irene

Heb je nog een serie ontdekt dit jaar die je wil aanraden?

Irene: Te veel om op te noemen, want ik ben nogal verslaafd aan Netflix en Amazon Prime Video. Vooral die laatste heb ik helemaal ontdekt dit jaar en ik raad iedereen aan om Fleabag, The Marvelous Mrs. Maisel en The Americans te gaan kijken. Op Netflix moet je zeker The Queen's Gambit zien en Unorthodox.

Henk: De Baztán-Trilogie (Netflix): El guardián invisible, Legado en los Huesos en de afsluiter Ofrenda a la tormenta. Maar misschien nog uitzonderlijker is Zone Blanche. En misschien wel een van de allerbeste series ooit: Bosch op Amazon Prime met Titus Welliver als Los Angeles Police detective Harry Bosch.

Tom: The Pier heb ik dit jaar pas ontdekt maar is een topper als je het mij vraagt;-)

Jeroen: Niet echt ontdekt. Maar ik ben wel een van het Horror genre. Dus The Haunting of Hill House & The Haunting of Bly Manor (beide op Netflix) kan ik zeker aanraden. Andere tips: The Boys (Amazon Prime).

Florian: Barbarians op Netflix. Duitse historische serie over de opstand van de Barbaren (Germanen) tegen het Romeinse Rijk.

Laura: Het is niet dit jaar gestart maar ik heb het wel dit jaar ontdekt: Formula 1 Drive to Survive op Netflix. Ik vind dat broederlijke onder de coureurs zo heerlijk en ik ben een enorm nieuwsgierig aagje dus ik leer graag meer van wat er achter de schermen speelt in de formule 1, hoewel ik zelf niet eens de grootste die hard-kijker van de sport ben.

tom

Foto: Tom

Wat is de beste film die je hebt gezien dit jaar?

Irene: Ik kijk vooral series en heb maar een paar films gezien dit jaar. Een paar weken geleden zag ik eindelijk 'Bohemian Rhapsody'. En dat was dan ook meteen de beste film die ik dit jaar zag.

Henk: The Phenomenon, een documentaire over buitenaards leven (iTunes). Tenet na 2 keer (bij 5 keer begrijp je alles) maar series blijven mijn eerste keuze. Dus vooral Johan Falk kijken (waren ooit bioscoopfilms).

Tom: Eye opener; the Socal Dilemma en the Great Hack

Jeroen: Ik maak ieder jaar een artikel over de films waar we het jaar erop naar uitkijken. Maar door het coronavirus is een groot deel daarvan niet uitgebracht. En mede door corona ben ik dit jaar ook niet naar de bioscoop geweest. De beste nieuwe film die ik gezien heb is dan denk ik The Invisible Man, die was ineens beschikbaar via Amazon Prime.

Floyd: James Bond...Onee die moet nog uitkomen...

Laura: Als ik het houd op films die ook dit jaar zijn uitgekomen, dan kies ik Soul. Ik had lage verwachtingen van Pixar, maar het was een heel andere film dan verwacht. Ben zelf dit jaar ook wel bezig geweest met vragen over doel en passie, dus die ging wel recht mijn hart in.

En heb je nog series of films die je zo slecht vond dat je het onze lezers er graag voor waarschuwt?

Irene: Stiekem kijk ik graag naar 'foute' realityseries. Die zijn soms wel slecht, maar natuurlijk vooral vermakelijk. Zo vond ik 'The Circle' heerlijk, maar bijvoorbeeld ook 'Love Is Blind' en 'Selling Sunset'. Als ik na de eerste aflevering niet geboeid ben dan stop ik meteen met kijken.

Henk: Ik ben meer van de halfvolle (of volle wijnglazen). Ik heb wel films en sommige series na 15 minuten uitgezet maar dat was mijn persoonlijke keuze. Bepaal lekker zelf wat je geweldig vindt.

Tom: Alle romcoms met een te goede afloop.

Jeroen: Goede vraag. Maar die moet ik helaas met nee beantwoorden. Er is zoveel beschikbaar via de verschillende streamingdiensten dat je bij de kleinste twijfel al doorklikt naar de volgende film/serie.

Floyd: Nee, hoor lekker zelf uitzoeken en iets van vinden.

Laura: Nou, ik houd ervan om met mijn beste vriendin naar de bioscoop te gaan, zo erg dat we zelfs in de bioscoop zaten toen bekend werd dat de bioscopen dicht moesten. Het is echt mijn tweede huiskamer. Het slechtste wat ik daar dit jaar zag was het zeer Christelijke I Still Believe. Ik denk niet dat iemand er beter van wordt die film te kijken.

IMG_20201224_152354

Foto: Laura

Zijn er nog podcasts, games of muziekalbums die je graag wil aanraden?

Irene: Op de een of andere manier kan ik niet zo heel veel met podcasts, maar 'De brand in het landhuis' vond ik wel leuk. Verder heb ik sinds kort een Nintendo Switch en speel graag Super Mario (allerlei varianten). Billie Eilish stond op Spotify op repeat.

Henk: Obligaat, I know, The Joe Rogan Experience, dan een hele tijd niets, nu BBC 4, Soul Music (echt geweldig) en als je even wilt ontspannen de Mattie & Marieke podcast omdat dat nergens over gaat, love it. Er is inmiddels wel een overload.

Tom: My all time favourite: Diego Verdauger.

Jeroen: Ik ben als 12-jarige de wereld van Warcraft ingerold met Warcraft II. Dat is altijd wel een beetje blijven hangen. Dus op gebied van games is wat mij betreft World of Warcraft: Shadowlands wel een aanrader. Dat is wel alleen iets voor als je over voldoende vrije tijd beschikt. Het spel kan erg tijdrovend zijn. Qua muziek ben ik meer van de oude stempel, dus ik denk niet dat ik iets van een nieuw album in mijn Spotify playlist heb staan.

Floyd: Ik produceer en host zelf een paar podcasts. Podcast de Luiten is er daar een van. Allemaal luisteren! ;-)

Laura: Ik heb dit jaar weer veel geweldige artiesten ontdekt en ik ben het meest onder de indruk van het album Evolution van Joyner Lucas. Vooral On This Way en de titelsong zijn geweldig. Qua podcasts raad ik altijd Dissect aan, waarin gek genoeg bijna al mijn favoriete muziekalbums wel eens de revue hebben gepasseerd. Ik raad qua games Animal Crossing: New Horizons aan. Het brengt zoveel rust en positiviteit: iedereen kan dat gebruiken.

Wat hoop je dat de tech trend wordt van 2021?

Irene: Draadloos opladen van alle apparatuur in huis. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, maar het zou toch fijn zijn als we niet voor alles een aparte stekker/ oplader/ usb-c koppeling nodig hebben. Moet slimmer kunnen in de toekomst!

Henk: Hmmm de tech trend voor 2021, ik hoop nog steeds na 25 jaar op een stabiele internetverbinding, 5G gaat het verschil nog niet maken. Ik hoop dat AI ons wat verder gaat helpen bij het vinden van oplossingen voor complexe zaken. Verder denk ik dat e-sports nog wel een boost gaat krijgen en dat ook alles wat met onze gezondheid (Digital health) heeft te maken connected gaat worden. Ik kan zelf niet meer zonder mijn Apple Watch.

Tom: Tom en Tech? Mooie combi;-) Alles om het leven mooier te maken, maar ik hoop vooral dat de trend: bewustwording op het gebied van Tech & Data zal worden. Wat voor impact gaat het hebben in de toekomst, wat gaat de wet en regelgeving worden etc.

Jeroen: Nog betere connectiviteit (5G). Zeker in een jaar waarin we waarschijnlijk nog meer thuis gaan werken. En de verbinding met de rest van de wereld dus nog belangrijker is.

Floyd: Lastige. Ik ben pas net een paar maanden bezig in deze business.

Laura: Ik hoop eigenlijk dat virtual reality wat groter wordt. Het is al meerdere malen een beetje hip geweest, maar ik heb het gevoel dat het nooit echt voldoende is doorgezet. Juist nu we thuis moeten blijven, zou je daar toch veel meer van kunnen maken. Ik denk dan aan apps om virtueel mee op reis te gaan of meditatie-apps waardoor je echt even helemaal van de wereld bent.

jeroen

Foto: Jeroen


Hoe vier je Oud & Nieuw dit jaar? En wat bestel jij het liefst bij de oliebollenkraam?

Irene: Thuis, met mijn zus, zwager en hun kinderen. Ik bestel het liefst oliebollen zonder krenten. Die eet ik gerust koud, als er maar een dikke laag poedersuiker op zit.

Henk: Zonder vuurwerk ;-) en oliebollen, come-on die maak je zelf.

Tom: Hopelijk omgeven met wat vrienden terugkijkend op het jaar 2020 en vooral de mooie gebeurtenissen ophalen. Mijn vader bakt al vele jaren zelf oliebollen en die zijn in de positieve zin niet te vergelijken met die van de oliebollenkraam dus ik bestel helemaal niets bij de oliebollenkraam.

Jeroen: Met de beperkingen die opgelegd zijn door de overheid kiezen we ervoor om het dit jaar niet grootst met vrienden te vieren, maar gezellig thuis met zijn drietjes. Dan begin je 1 januari niet ook gelijk met een kater, maar fris & fruitig. Olliebollen bakken we zelf, dus we bestellen niks bij de kraam ;)

Floyd: Toch stiekem met wat vrienden. En zo'n bol met gele pudding vind ik lekker. Dan zit je hele mond onder hihi.

Laura: Ik drink geen champagne en heb een hekel aan vuurwerk (behalve in Disneyland), dus de oliebol is de enige traditie waar ik me graag aan houd. Een oliebol of ‘krenten’-bol is dus heel belangrijk: ik eet er elke Oudjaarsavond minimaal twee. Vanavond proost ik met twee vriendinnen en een lekker sterke cocktail, want dat mag wel na dit jaar.

Henk

Foto: Henk


Heb je grote plannen voor 2021?

Irene: Altijd! Als je niks hebt om van te dromen dan wordt het leven wel heel saai. Veel blijven schrijven sowieso en hopelijk kunnen we allemaal ook weer op reis ergens in 2021. Dan ga ik graag naar Taiwan, Oeganda of Midden-Amerika.

Henk: Yes, en ik hoop ook dat die voor jullie individueel ook uit gaan uitkomen.

Tom: Zo cliché als het maar zijn kan: Gezond blijven en nog meer van de kleine dingen in het leven genieten;-)

Jeroen: Nee eigenlijk nog niet. Vooral even afwachten wat corona gaat doen. Zeker nu met die nieuwe mutatie ervan. Hoop weer op reis te kunnen. En zakelijk een paar stappen maken. Met hopelijk ook dit jaar een nieuw Dutchcowboys platform.

Floyd: Kijk regelmatig naar dutchcowboys.nl en kom vanzelf achter mijn grote plannen ;-)

Laura: Het is natuurlijk moeilijk om plannen te maken, maar met de vrouwen waarmee ik 2021 inluid wil ik een maand op vakantie gaan in september. Benieuwd hoe de wereld er dan bij hangt. Verder wil ik meer in 2021 vooral nog meer mooie stukken schrijven op DutchCowboys. Ik wens iedereen een prachtjaar!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies