Mobiele rekening betalen met gamen en advertenties

Mobiele rekening betalen met gamen en advertenties

Amerikaanse provider wil korting geven in ruil voor diensten

Vorig artikel Volgend artikel

In Amerika heeft een mobiele provider, Boost Mobile, het plan opgevat om klanten de mogelijkheid te geven (een deel van) hun mobiele rekening af te rekenen door het spelen van games en kijken naar advertenties. Nieuw is dat niet, want heel wat jaren geleden is een vergelijkbaar concept ook al eens geprobeerd. Dat werd geen succes en ik moet me sterk vergissen, maar ik denk dat het aanbod van Boost Mobile ook geen lang en succesvol leven beschoren is.

Boostcoins verdienen

Het lijkt natuurlijk een schot in de roos, en een uitkomst voor klanten met een (hoge) telefoonrekening, om korting te bedingen in ruil voor het kijken naar advertenties en gebruikmaken van andere diensten. In de praktijk betekent dit echter, zo was het in ieder geval heel wat jaren geleden, dat je nogal wat tijd moet investeren en diensten moet tolereren om een paar euro te verdienen.

Boost Mobile klanten die korting willen bedingen moeten straks de BoostOne app installeren. Daar kunnen ze dan kiezen voor de diensten die ze in ruil voor korting gaan gebruiken. De beloning wordt ‘uitbetaald’ in zogenoemde Boostcoins. Boost Mobile geeft nog geen exacte details over het verdienmodel voor de klanten, is wel al bekend dat de Boostcoins die je kunt verdienen een waarde hebben van 1 dollarcent.

Advertenties, games en diensten

Hoeveel games, advertenties en andere diensten die je precies moet kijken, spelen en tolereren om, bijvoorbeeld, 10 dollar korting te verdienen, is niet bekend. CNET weet wel al te melden dat het kijken naar een advertentie van enkele seconden, maximaal 1 Boostcoin oplevert. Voor 10 dollar korting zou je dan dus 1000 advertenties moeten kijken, nog los van het feit of het platform die aantallen al dan niet kan aanbieden.

Hoeveel Boostcoins je straks kunt verdienen met gamen en ‘interactie met adverteerders’, is ook nog niet bekend. En welke interactie is dat dan? Nieuwsbieven? E-mail advertenties? Het aanvragen van offertes? Er wordt wel al gesproken over het spelen van bepaalde games waarvoor je dan een beloning van 100 tot 500 Boostcoins kunt krijgen. Maar, hoeveel tijd je dan moet besteden aan de game, is niet duidelijk. Veel details moeten dus nog bekendgemaakt worden. Ook is nog niet bekend of er een limiet geldt voor de maximale korting die je kunt verdienen. Kortom, er is nog veel onduidelijk.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...