Mobile29.03.2017

Mobiele oplaadpalen moeten huidige parkeerautomaat gaan vervangen


Als het aan Parkmobile ligt komt er een einde aan de huidige parkeerautomaten. De Parkeerdienst introduceert als eerste openbare mobiele oplaadpalen en wil hiermee een extra gratis en duurzame dienst voor hun gebruikers gaan aanbieden en inspelen op de steeds grotere afhankelijkheid en gebruik van smartphones. Gebruikers kunnen via de app mee gaan bepalen in welke gemeente de oplaadpalen voor het eerst getest worden.

Het initiatief moet aantonen dat de plekken van de parkeerautomaten veel breder ingezet kunnen worden dan alleen voor parkeergeld. Per oplaadpaal kunnen vijf telefoons tegelijkertijd opgeladen worden. Opladen gebeurt op basis van zonne-energie, opgewekt door de zonnepanelen van de oplaadpaal. Naast de oplaadfunctie bieden de palen ook nog steeds de mogelijkheid om digitaal te betalen voor parkeren, voor diegene die nog geen gebruik maken van mobiel parkeren.

De oplaaddienst wordt gratis voor Parkmobile klanten. Gebruikers die geen Parkmobile klant zijn, betalen achteraf 0,02 euro per minuut via contactloos betalen. Gemiddeld duurt het een half uur voordat een lege telefoon volledig opgeladen is via een snellaadactie.

Hoe het werkt

  1. Oplaadpalen zijn te vinden via de groene icoontjes op de kaart in de Parkmobile app. Daarnaast zijn ze duidelijk aanwezig in het straatbeeld op de plekken waar eerst de bekende parkeerautomaten stonden.
  2. Via de Parkmobile app maken gebruikers een kastje open door op ‘start’ te klikken na het selecteren van de paal op de kaart. Gebruikers zonder Parkmobile openen een kastje door op start te klikken op de oplaadpaal.
  3. Vervolgens vraagt de oplaadpaal een persoonlijke code waarmee het kastje af te sluiten is.
  4. Bij terugkomst gaat het kastje weer open door de persoonlijke code in te voeren. De actie wordt automatisch afgesloten. Voor Parkmobile gebruikers is de dienst gratis. Gebruikers zonder Parkmobile betalen 0,02 euro per minuut voordat het kastje geopend kan worden.
parkmobile_oplaadpalen_mobiel
parkmobile_oplaadpalen_mobiel

Nu nog je elektrische auto opladen

Het enige wat nog ontbreekt is dat je bij deze moderne oplaadpalen nog niet tegelijkertijd twee elektrische auto’s kunt bijladen. Dat zou een drie in één zijn. Er is nu eenmaal een tekort aan deze palen al zal menige gemeente daar anders over denken. De meeste bezitters van deze moderne auto’s laden hun auto voor de deur op juist door gebrek aan laadpalen op plekken waar je kunt parkeren. Misschien zijn dit soort palen de volgende stap en hadden we palen voor je smartphone even kunnen laten voor wat het is ook al zijn ze nog zo handig.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Smartphone

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

Samsung heeft in Parijs tijdens Galaxy Unpacked nieuwe telefoons, smartwatches, oordopjes en een slimme ring aangekondigd.

Mobile10.07.2024

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

CMF Phone 1: budgetsmartphone die het net even anders doet

CMF Phone 1 kost niet heel veel en hij heeft -net als Nothing zelf- een leuke quirky toevoeging om zich te onderscheiden.

Mobile08.07.2024

CMF Phone 1: budgetsmartphone die het net even anders doet

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

De lekken van de aankomende Samsung-producten zijn zodanig serieus, dat het erop lijkt dat alles al bekend is. Dit is wat we weten.

Mobile04.07.2024

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

Dit is de nieuwe OPPO Reno12 Series

De langverwachte OPPO Reno12 Series is vanaf vandaag verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Met de Reno12 en de Reno12 Pro introduceert OPPO twee gloednieuwe AI-telefoons met verschillende functies die de productiviteit en creativiteit verbeteren.

Mobile03.07.2024

Dit is de nieuwe OPPO Reno12 Series

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

iPhone zou best eens een stuk duurzamer kunnen worden en dat heeft alles te maken met de accu.

Mobile01.07.2024

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

Motorola kondigt felroze klaptelefoon Motorola Razr 50 Ultra aan

Motorola heeft zijn vouwbare telefoon aangekondigd. Het is de Razr 50 Ultra en de standaard-versie Razr 50. De Ultra komt in opvallend roze.

Mobile25.06.2024

Motorola kondigt felroze klaptelefoon Motorola Razr 50 Ultra aan

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil