Mobile13.04.2017

​Maakt de Samsung Galaxy Note 7 een comeback?


Met de officiële terugroepactie van de Samsung Galaxy Note 7, vliegtuigmaatschappijen die de smartphones weigerden en de plannen van de Koreaanse smartphonegigant om de smartphone niet te hergebruiken, leek er een definitief einde te zijn gekomen aan deze ontploffende smartphone. Of toch niet?

Op de afvalberg

De Samsung Galaxy Note 7 is met stip de meest besproken smartphone van 2016. Nadat de eerste lading toestellen spontaan in brand vlogen, werd er een tweede versie met een andere batterij uitgebracht. Niet vlak daarna bleek dat ook deze brandgevaarlijk waren. Waarna Samsung besloot om alle toestellen officieel terug te roepen en de productie stop te zetten.

De grote vraag bleef natuurlijk wat Samsung met al die teruggeroepen toestellen zou gaan doen. De meeste van de smartphones waren amper of zelfs helemaal niet gebruikt. Onderdelen zouden dan ook makkelijk voor andere toestellen gebruikt kunnen worden. Alleen was dat niet het plan van Samsung. Het Koreaanse bedrijf besloot om de smartphones gewoon weg te gooien. Daar werd niet door iedereen even positief op gereageerd.

Tegengeluiden

De ongebruikte smartphones weggooien, was niet alleen zonde, maar ook nog eens slecht voor het milieu. Vooral omdat de grondstoffen voor smartphones steeds schaarser worden. Greenpeace besloot actie te ondernemen. Zo werd een persconferentie van Samsung verstoord door een groep actievoerders en ook bij de hoofdingang van het bedrijf werd er geprotesteerd. Die acties lijken nu effect te hebben gehad.

Gezwicht onder de druk?

De controversiële Samsung Galaxy Note 7 lijkt nu een verrassende comeback te maken. Onlangs maakte de Koreaanse smartphonegigant bekend dat ze de Note 7 wellicht gaan refurbishen om zo de toestellen op een milieuvriendelijke wijze te verwerken. Ook liet het elektronicagigant weten dat onderdelen die nog gebruikt zouden kunnen worden uit de toestellen gehaald worden voor hergebruik.

Of de Galaxy Note 7 ook daadwerkelijk terugkomt, is nog een beetje twijfelachtig. Samsung zou nog bezig zijn om de details uit te werken. Veel hiervan is namelijk afhankelijk van regelgeving en of er überhaupt nog vraag is naar deze smartphone. Wat wel duidelijk is, is dat Samsung de refurbished Note 7 (als dat dus gebeurt) niet in Europa op de markt komt. De smartphonegigant zou zich vooral focussen op opkomende markten, zoals India en China.

Om batterijproblemen te voorkomen, zou de refurbished Galaxy Note 7 een kleinere batterij van 3000mAh krijgen. De eerdere versies hadden een 3500mAh batterij. Ook heeft Samsung sinds het Note 7 debacle de protocollen flink aangescherpt. Zo is er een batterij-adviesgroep opgericht die met een onafhankelijke blik naar de batterijveiligheid kijkt.

Niet de enige refurbished Samsung smartphone

Wist je dat andere Samsung modellen ook al refurbished aangeboden worden? Bij SWOOP kun je bijvoorbeeld terecht voor verschillende refurbished Samsung smartphones. Deze zijn helemaal opgeknapt, schoongemaakt en, waar nodig, gerepareerd. Hierdoor hebben deze Samsung smartphones dus weer de kwaliteit en zekerheid van nieuw, alleen betaal je daarvoor een fractie van de prijs.

Verder lezen over Samsung

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

Samsung heeft in Parijs tijdens Galaxy Unpacked nieuwe telefoons, smartwatches, oordopjes en een slimme ring aangekondigd.

Mobile10.07.2024

Samsung laat Galaxy AI hoogtij vieren in nieuwe foldable Galaxy Z Flip 6

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

De lekken van de aankomende Samsung-producten zijn zodanig serieus, dat het erop lijkt dat alles al bekend is. Dit is wat we weten.

Mobile04.07.2024

Alles over de aankomende Samsung-producten lijkt al gelekt

Samsung maakt Shortcut Sneaker: schoenen om mee te bellen

Samsung heeft sneakers gemaakt in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Roel van Hoff. Je kunt ze alleen winnen, en alleen in Nederland.

Gadgets13.06.2024

Samsung maakt Shortcut Sneaker: schoenen om mee te bellen

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

Samsung is verdacht open over zijn aankomende gadget, de slimme ring. Het laat het juist heel bewust weten om Oura voor te zijn.

Gadgets04.06.2024

Samsung klaagt bij voorbaat grootste slimme ringfabrikant Oura aan

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Er wordt verwacht dat Samsung Galaxy Ring aankondigt in juli, samen met nieuwe slimme horloges, foldables en oordopjes. Wat kan-ie?

Gadgets30.05.2024

5 dingen die we al weten over de Samsung Galaxy Ring

Keukenhof en Samsung samen voor magische ‘Night at Keukenhof’

Ondertussen is Keukenhof tijdelijk gesloten, maar wij mochten een laatste magische night meemaken: A night at Keukenhof. Klinkt als een horrorfilm, is het verre van. Samen met de Samsung Galaxy S24 gingen we op pad, nachtfoto’s maken.

Mobile30.05.2024

Keukenhof en Samsung samen voor magische ‘Night at Keukenhof’

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

Samsung staat op het punt om een geheel nieuwe tak van sport aan te boren: slimme ringen. Helemaal nieuw is het niet, want het apparaat lijkt erg op een smartwatch, maar dan in een kleinere vorm, maar het is wel een nieu...

Gadgets21.03.2024

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

De telefoons van Apple worden vaak gezien als een soort heilige graal van telefonie. Hoewel de toestellen zeker hun voordelen hebben, is het niet per definitie zo dat Android-toestellen minder goed zijn. Regelmatig hebbe...

Mobile07.03.2024

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?