KNAB klanten kunnen nu ook contactloos betalen met Google Pay

KNAB klanten kunnen nu ook contactloos betalen met Google Pay

Maar nog niet via hun smartwatch

Vorig artikel Volgend artikel

KNAB heeft vandaag contactloos betalen via Google Pay geactiveerd voor al haar klanten. Daarmee is de online bank de volgende financiële dienstverlener die de betaaldiensten van Google implementeert. Klanten van de bank konden al geruime tijd gebruikmaken van de contactloze betaalservice van Apple, maar voor Android gebruikers was die optie, tot vandaag dus, er nog niet. Uiteraard moet je daarvoor wel beschikken over een Android smartphone met NFC.

Contactloos betalen met GPay

Ik heb vanochtend Google Pay voor mijn KNAB bankrekening al geactiveerd op mijn Android toestel en ja, het werkt. Sinds de coronapandemie kunnen bedragen tot 50 euro contactloos, zonder (PIN) code of vingerafdruk direct betaald worden. Voorheen was dat maximaal 25 euro. Opvallend is wel dat KNAB in de voorwaarden voor contactloos betalen, in de app, nog steeds het maximum bedrag van 25 euro noemt.

KNAB-contactloos-a
Contactloos betalen zou tot 50 euro zonder (PIN)code of extra verificatie moeten kunnen, maar de voorwaarden van KNAB in de app zeggen iets anders.

Nog niet met je smartwatch

Verder moet je ook nog rekening ermee houden dat contactloos betalen via Google Pay bij deze bank voorlopig alleen via de smartphone werkt. Wil je als KNAB-klant ook contactloos kunnen betalen via je smartwatch, dan moet je nog even geduld hebben. Aan een oplossing daarvoor wordt gewerkt. Hoe lang dat gaat duren? Dat weten ze bij KNAB nog niet.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...