iOS versie 16 voor de iPad komt mogelijk pas in oktober

iOS versie 16 voor de iPad komt mogelijk pas in oktober

Vorig artikel Volgend artikel

Het is letterlijk nog volop zomer, maar veel Apple fans kijken natuurlijk alweer vol spanning uit naar het begin van de astronomische herfst. September is immers al jaren de maand dat Apple de nieuwe iPhones onthuld. Gelijktijdig verschijnt dan ook een nieuwe versie van het besturingssysteem voor zowel de iPhones als iPads. Dit jaar worden dat dus iOS en iPadOS 16. Echter, eigenaren van een iPad zullen wellicht een maandje langer moeten wachten voordat ze de nieuwste iPadOS versie mogen verwelkomen.

Nieuwe multitasking kost meer ontwikkeltijd

Dat is althans wat Bloombergs Apple expert Mark Gurman beweert. Hij baseert zich daarvoor op informatie die hij gekregen heeft van personen die bekend zijn met de situatie rondom de nieuwe OS-releases van Apple.

De reden voor die vertraging heeft volgens zijn bronnen te maken met het feit dat Apple in de nieuwste iPadOS versie de multitasking functie onder handen genomen heeft. Dat loopt niet helemaal volgens planning waardoor de ontwikkelaars deels opnieuw moesten beginnen. Tijdens de betatest periode bleek de nieuwe interface voor multitasking verwarrend te zijn. Bovendien zou de nieuwe software met compatibiliteitsissues kampen.

iOS16 wel op tijd, nieuwe iPad’s in oktober

Om ervoor te zorgen dat het extra werk, en mensen, die nodig zijn voor het oplossen van deze problemen niet ook tot vertragingen leiden in de ontwikkeling van iOS16, is dus besloten om de release van iPadOS16 een maand uit te stellen. Op zich is dat geen heel groot probleem, aangezien de nieuwe iPad modellen sowieso pas in of rond oktober onthuld zullen worden.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...