Mobile17.11.2014

HEMA start vandaag met de verkoop van eigen merk smartphones en tablets


Laag geprijsde smartphones en tablets moeten markt verder open breken

Eerder dit jaar bood de HEMA al smartphones aan van het merk Whoop maar vanaf vandaag start de winkelketen met de verkoop van haar eigen smartphones en tablets. HEMA is daarmee de eerste Nederlandse retailer die onder eigen label een smartphone en tablet aanbiedt. 

De smartphones zullen met een prijs vanaf 100 euro in de winkels komen te liggen. Tablets krijgen een prijs mee vanaf 125 euro. Met deze zeer lage prijzen wil de HEMA de populaire producten voor iedereen bereikbaar maken. Die marketing-insteek is wel te begrijpen. Smartphone’s en zeker de high-end modellen zijn kostbaar met prijzen die oplopen naar de 1.000 euro. 

Toch zijn duurdere smartphone’s in Nederland bijna gemeengoed. Dit komt vooral omdat bij ons een smartphone in combinatie met een abonnement van een telecomprovider te koop is waarbij je uiteindelijk toch je eigen telefoon betaald. Naar de onderkant van de markt is er de opkomst van veel goedkopere toestellen met prijzen soms al ver beneden de 100 euro. Een markt die Samsung, LG en Alcatel al veel langer in de smiezen hebben. In deze prijsklasse komt de HEMA er nu bij als aanbieder van een eigen smartphone’s en tablet’s.

Door inzet van haar eigen kanalen waaronder winkels, internet (HEMA Online) en via off-line (folderacties) moet de ‘Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam’ zeker in staat zijn de toestellen over de toonbank te krijgen. 

Van de Hema smartphones en tablets zijn twee typen beschikbaar: een kleine en handzame smartphone met een 4.5 inch en iets groter model met een 5 inch display. De tablets komen op de markt met een 8 inch en 10 inch display. Ieder toestel is in twee kleuren (zwart en wit) verkrijgbaar. Alle toestellen en verpakkingen zijn volledig in de HEMA ‘look en feel’ ontworpen. De toestellen worden aangeboden met twee jaar garantie, zijn simlockvrij en hebben een dual-sim. Daarnaast biedt HEMA een eigen reparatieservice.

De verkoop van de smartphones en tablets start vanaf vandaag via de website van de HEMA en vanaf 8 december zijn de producten ook te koop in alle Nederlandse vestigingen van de HEMA. 

Hema H3 smartphone zwart
Hema H3 smartphone zwart

HEMA Smartphone H3 en H5

De toestellen zijn geproduceerd in China. De smartphone’s ogen duidelijk anders dan de tablets. De zeer scherp geprijsde H3 heeft een prettig formaat en is ook als 2e smartphone een prima optie. Het toestel is licht en heeft door de aluminium afwerking een duidelijk eigen look. Door de aanwezigheid van Android KITKAT zitten op de H3 alle functionaliteiten die je wenst op een moderne smartphone. De 1.3 Ghz Quad Core zorgt er voor dat alles snel genoeg werkt. 

Met weinig licht valt de de 5 megapixel camera wel wat tegen als je hogere resoluties gewend bent. De 2 megapixel front camera is meer dan genoeg voor de liefhebbers van selfies. De smartphone is duidelijk ontworpen voor een breed publiek wat niet de allerhoogste eisen stelt op het gebied van topfunctionaliteit. Dat rechtvaardigt ook de prijs van deze smartphone die interessant genoeg is voor een groot publiek. Z’n grotere broer de H5 heeft een betere camera, groter scherm (5″) maar heeft met een prijs van 159 euro duidelijk meer concurrentie van andere smartphones van de populaire merken. Bijzonder is dat beide toestellen een heel andere design hebben gekregen waardoor er niet een duidelijke HEMA signatuur is te ontdekken buiten de lage prijzen dan.

Hema H5 smartphone wit
Hema H5 smartphone wit

HEMA Tablet H8 en H10


De H8 en H10 zijn beide wat minder opvallende tablets in één kleur uitgevoerd (zwart of wit) die echter wel stevig en robuust ogen. 
Net als bij de smartphones zorgt ook hier KITKAT voor een prima werking. Het scherm oogt wel wat donker, ook bij een maximale helderheid maar zodra je in een app zit lijkt is dat donkere effect duidelijk een stuk minder. De 5 inch camera met autofocus en LED flits is ook hier voldoende als je geen te hoge eisen stelt aan de beeldkwaliteit. De tablet die tevens geschikt is om mee te bellen heeft een dual sim. Deze kom je overigens wat minder vaak tegen in een tablet. Met een prijs vanaf 129 euro breekt de HEMA de markt naar goedkopere tablets wel open. Op dit prijsniveau vraag je je zelf af waarom niet iedere Nederlandse scholier zo’n ding in z’n tas heeft zitten.

HEMA Applicaties

Alle toestellen zijn standaard uitgerust met de KITKAT applicaties, 9292 OV en WhatsApp. Daarnaast heeft HEMA haar eigen applicaties geïnstalleerd waaronder de HEMA app met alle productaanbod, HEMA Mobiel en de HEMA fotoservice.

Technische specificaties

De vier toestellen draaien allen op Android 4.4 KITKAT besturingssysteem. De HEMA smartphone H3 heeft een 4.5 inch qHD (960×540) scherm met 4 GB geheugen dat uit te breiden is met 64 GB. Het toestel is uitgerust met een 5 megapixels camera en een 2 megapixels front camera. Het kleinste model kost 100 euro. De HEMA smartphone H5 heeft een 5 inch HD scherm, 32 GB geheugen en een 8 megapixels camera. Deze smartphone H5 kost 159 euro.

De HEMA tablet H8 heeft een 8 inch HD scherm, 8 GB geheugen dat uit te breiden is met 32 GB. Het toestel is uitgerust met een 5 megapixels camera en een 2 megapixels front camera. De tablet H8 kost 125 euro. De HEMA tablet H10 heeft een 10 inch HD scherm, 8 GB geheugen dat uit te breiden is met 32 GB, 5 megapixels camera en 2 megapixels front camera. De tablet H10 kost 159 euro. Beide tablets beschikken over een belfunctie. 

Hema H8 tablet zwart
Hema H8 tablet zwart
Hema_H8_tablet_wit
Hema_H8_tablet_wit

De nieuwe smartphone’s van de HEMA zullen gezien hun prijs zeker gaan aan slaan bij een groep van gebruikers die wel een smartphone wilt aanschaffen zonder de hoofdprijs hiervoor te moeten betalen. De kleinere H3 met z’n 4.5 inch scherm past ook in kinderhandjes en kan zo maar ook als 2e mobieltje gaan worden aangeschaft. De smartphone’s ogen duidelijk wat moderner en hebben waarschijnlijk iets meer potentie dan de tablets. 

De H8 en H10 tablet zijn redelijk dik en zwaar maar voldoen verder aan alles wat je van een Android tablet mag verwachten. Beide HEMA tablets met een prijs vanaf 125 euro zullen zeker hun eigen doelgroep weten te vinden. Met de lage prijs zijn ze daarbij interessant genoeg voor scholieren. 

Hema H10 tablet zwart
Hema H10 tablet zwart
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Smartphone

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

Je kind vraagt al even om een mobiele telefoon, de eerste klasgenootjes of oudere broer en zus hebben er al een. Waar doe je als ouder goed aan en wat is nou het juiste moment om de eerste telefoon te geven? Het is een vraag waar iedere ouder wel mee zit. 

Mobile23.04.2024

Wanneer geef ik mijn kind zijn of haar eerste telefoon?

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

OPPO's nieuwe toestel is aangekondigd: het gaat om de OPPO Reno11 F 5G en het is een midrange-toestel.

Mobile19.04.2024

OPPO introduceert nieuw Reno-toestel: OPPO Reno11 F 5G

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Porsche werkt al een tijdje samen met smartphone-bedrijven, zoals Huawei en Honor, maar automaker Polestar maakt zijn eigen telefoon.

Automotive18.04.2024

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Verlang je soms terug naar die tijd van eenvoud: dat je je telefoon alleen gebruikte voor telefoneren en Snake? Die tijd kun je herbeleven: dit is de Boring Phone.

Mobile17.04.2024

Heineken introduceert telefoon die amper iets kan: Boring Phone

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Sommige spelletjes of apps begin je mee, maar laat je na een paar dagen al links liggen. Anderen doe je elke dag, alsof het een religie is. Helemaal als de klok bijna 12 uur slaat ‘s nachts, dan breekt het zweet je uit...

Mobile18.03.2024

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen