Mobile08.02.2016

Error 53 maakt je iPhone 6 volledig onbruikbaar


Error 53 is de nachtmerrie voor iedereen met een iPhone 6. Het drama kan ontstaan als je je toestel hebt laten repareren bij een externe partij met name voor reparaties aan het scherm (meest voorkomende reparatie) of aan de homeknop (vingerafdrukscanner). De reparatie kan voor 100% zijn gelukt maar zodra je daarna een iOS-update installeert begint de ellende en kun je een Error 53 op je scherm te zien krijgen. Volgens Apple is er geen fix voor het probleem en is het exit. Advies wat je krijgt, koop een nieuw toestel.

Het probleem is dat de laatste iOS-versie kan detecteren of je iPhone door derden is gerepareerd en er geen originele componenten zijn gebruikt. Daarna wordt je geliefde iPhone 6 vergrendeld en is het dus over. The Guardian bracht dit nieuws als eerste naar buiten. Volgens het artikel kan de gewraakte Error 53 ook opduiken als je iPhone op een andere manier beschadigd is zonder dat hij al is gerepareerd.

Error 53
Error 53

Kun je Error 53 voorkomen?

De risico’s om je iPhone 6 bij schade zo goedkoop mogelijk te laten repareren zijn dus hoog. Apple heeft dit niet als penalty in de software ingebouwd maar wil o.a. voorkomen dat je vingerafdrukscanner kan worden vervangen door bedrijven die hier misbruik van kunnen maken. Met iTouch voor de aankopen in de Apple Store en het groeiende gebruik van Apple Pay wil je eigenlijk ook niet anders.

Back-Up

Zorg in ieder geval dat je altijd een back-up hebt van je iPhone. Krijg je een melding met Error 53 en is deze nog niet in reparatie geweest, ga dan zo snel mogelijk naar een Apple store, daar zul je als alles verder in orde is een vervangend toestel ontvangen. Bij toestellen die in het buitenland zijn aangeschaft is dat dus allemaal wat lastiger. Heb je je iPhone laten repareren door een derde partij check dan of zij garantie hebben gegeven. Bij de bekende reparatiebedrijven is hier meestal wel sprake van.

Error 53 is niet zomaar een melding en is meer dan vervelend als het jou gaat overkomen. Echt vreemd zijn deze beveiligingen niet nu smartphones gebruikt gaan worden als betaalmiddel of toegangscontrole. Dit vraagt om vergaande beveiligingsmethodieken en Error 53 lijkt hiermee een voorbode te zijn.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Apple

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

De nieuwe Apple TV-serie heet Sunny en hierin gaat Rashida Jones' personage samen met een robot op pad in Kyoto om een mysterie te ontrafelen.

Entertainment14.06.2024

Een robot moet een vermissingszaak oplossen in Apple’s Sunny

Apple Watch laat je nu je Activity Rings pauzeren

Je wil natuurlijk altijd de activiteitsringen van de Apple Watch vol hebben, maar soms kan het echt niet. Gelukkig kun je ze nu pauzeren.

Gadgets13.06.2024

Apple Watch laat je nu je Activity Rings pauzeren

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Apple wil met zijn oordopjes mensen helpen die lijden aan tinnitus, beter bekend als oorsuizen. Het wil het doen met de veroorzaker ervan.

Gadgets29.05.2024

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Mooie foto gemaakt met je iPhone, maar later bedacht dat die foto helemaal niet zo mooi was? Het kan zijn dat die verwijderde foto toch recent weer terugkwam. Dit is waarom.

Mobile27.05.2024

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

The Miseducation of Lauryn Hill? My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye? Thriller van MJ? Dit zijn de beste albums ooit, volgens Apple.

Entertainment22.05.2024

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple