Mobile15.03.2019

Eindelijk is er een keurmerk voor refurbished iPhones


Het Keurmerk refurbished geeft consumenten meer zekerheid

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om een refurbished telefoon aan te schaffen. Dat is financieel namelijk heel aantrekkelijk, maar de kwaliteit ervan blijkt nogal wisselend. De Consumentenbond deed hier vorig jaar onderzoek naar en de conclusie was dat de aankoop van een refurbished telefoon ‘een gok’ is.

Keurmerk nu alleen nog voor iPhones

Zeker opgeknapte iPhones zijn gewild, maar vaak blijkt de consument terughoudend te zijn bij de aankoop ervan. Hoe weet je zeker dat je een goede aankoop doet? Met het Keurmerk Refusbished weet de koper dat een iPhone op zeker 50 punten is gecontroleerd en dat zij in zee gaan met een betrouwbare partij. Vooralsnog wordt het keurmerk alleen uitgegeven voor iPhones en nog niet voor smartphones van andere merken.

Weet wat je koopt: een telefoon die grondig is gecheckt

Helaas zijn er aanbieders van refurbished telefoons die het toestel alleen oppoetsen, zonder grondige controle uit te voeren ‘onder de motorkap’. Regelmatig komen er klachten binnen over aanbieders die accessoires gebruiken die niet origineel zijn, geen uo-to-date iOs versie op het toestel hebben gezet, een telefoon wekenlang in reparatie hebben of niet thuis geven als er na aankoop iets niet in orde is. Het is lastig om als leek te bepalen bij welke partij je nu écht een kwalitatief goede refurbished telefoon kunt kopen. Het Keurmerk Refurbished moet daar nu dus verandering in gaan brengen.

Keurmerk Refurbished door Techniek Nederland

Vanaf vandaag, 15 maart 2019, introduceert Techniek Nederland (voorheen: Uneto VNI) samen met een aantal marktleiders, het Keurmerk Refurbished. Als consument krijg je door aankoop van een refurbished toestel met keurmerk een garantie op de volgende onderdelen:

– Kwaliteit

– 2 jaar garantie op het toestel

– Uniforme cosmetische gradaties

– Professionele aanbieders

– Financieel gezonde aanbieders

Drie aanbieders van refurbished toestellen krijgen nu het keurmerk. Dit zijn Forza Refusbished, Leapp en Renewd.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.