Een gaming smartphone met 24GB RAM uit China

Een gaming smartphone met 24GB RAM uit China

Vorig artikel Volgend artikel

Je kunt nooit genoeg RAM-geheugen hebben. Dat werd mij ooit verteld door een computertechneut. Dat was wel nog in de tijd dat computers het met 256 of 512MB RAM moesten doen. Inmiddels is 16GB al lang geen uitzondering meer. Eerder de standaard. Ook smartphones worden al bijna standaard uitgerust met 8 en zelfs 12GB RAM. Nubia dacht: dat kan beter (lees: meer). De Chinese fabrikant, een dochter van ZTE, heeft nu namelijk en smartphone gepresenteerd die standaard voorzien wordt van 24GB RAM. Ja, daar staat écht 24.

Een gaming smartphone met (meer dan) genoeg werkgeheugen

Het betreft de Nubia Redmagic 8S Pro Plus. Een typische Chinese smartphone naam overigens, want er zitten een S, Pro en Plus in de naam, En het woord ‘magic’ hebben we ook al vaker gezien op slimme telefoons van Chinese makelij, maar dit ter zijde.

Met zoveel werkgeheugen mag je natuurlijk verwachten dat de Nubia Redmagic 8S Pro geen ‘standaard’ toestelletje is. Het is een zogenoemde gaming smartphone. Dit betekent dat ook de andere specs, en dan met name de processor en grafische chip, goed bemeten zijn. Het toestel wordt uitgerust met de Snapdragon 8 Gen 2 LV processor die geklokt is op 3.36Ghz en de grafische processor heeft een maximale kloksnelheid van 719Mhz. Het scherm van de nieuwe Nubia is een 6,8 inch AMOLED met 120Hz refreshrate en Full HD resolutie. Dat laatste valt misschien wat tegen. Je zou wellicht verwachten dat ze er een 4K scherm in gestopt hadden.

Nubia-RM8SPro+
De Nubia Redmagic 8S Pro Plus, een hele mond vol, met 24GB RAM.

Genoeg opslag en een ‘dikke’ accu

Omdat games, als je ze niet online speelt, ook nogal wat opslagcapaciteit nodig hebben heeft de nieuwe Nubia standaard 1TB geheugen aan boord. En om ervoor te zorgen dat je tijdens een spelletje niet al na een paar uur de lader moet aansluiten, heeft het toestel een accu van 6000mAh. Uiteraard kun je er ook foto’s en video’s mee schieten. Daarvoor heeft het toestel in totaal vier camera’s. Aan de achterzijde prijken een 50 megapixel primaire camera, een 8 megapixel groothoek camera en een 2 megapixel macro camera. Voor selfies heeft hij aan de voorzijde dan nog een 16 megapixel cam. En dat alles voor nog geen 1000 euro. Althans, dat is de omgerekende prijs in Euro's want de prijzen voor ons deel van de wereld zijn officieel nog niet bekend. Dat geldt ook voor het antwoord op de vraag of deze monster gaming phone bij ons in de winkels gaat verschijnen.

Voor de wat ‘langzamere’ of non-gamers maakt Nubia ook een model met ‘slechts’ 12GB RAM en 512GB opslag, de Redmagic 8S Pro. Beide toestellen zijn de opvolgers, of grotere broers, van de begin dit jaar aangekondigde Redmagic 8 Pro.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...