Apple Store weigerde dit jaar al 150.000 apps

Apple Store weigerde dit jaar al 150.000 apps

+ populairste apps van dit moment

Vorig artikel Volgend artikel

Het aanbod aan apps is groot maar om je app in de App Store te krijgen, moet je wel wat moeite doen. Uit nieuwe cijfers blijkt namelijk dat de App Store in 2020 al 150.000 apps heeft afgewezen. In totaal komen er zo'n 100.000 aanvragen per week binnen. Op de vernieuwde website kunnen we nu details zien over de App Store en het Apple Developer Program. Hier staat nu duidelijk omschreven hoe het ontwikkelaarsprogramma werkt en op welke manier apps worden toegelaten tot de App Store.

Meer dan 1,8 miljoen apps

De reden dat Apple zoveel apps in eerste instantie weigert? Ze willen dat alle nieuw aangeboden apps voldoen aan de hoogste normen voor privacy en er wordt kritisch naar de inhoud gekeken. "Al meer dan 10 jaar is de App Store een veilige en vertrouwde plek gebleken om apps te ontdekken en downloaden", meldt Apple op de nieuwe App Store-pagina. En mocht je denken dat je de App Store hebt uitgespeeld, dat lijkt ons onmogelijk. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 1,8 miljoen apps toegelaten. Om het grote aanbod aan nieuwe apps te beoordelen maakt Apple gebruik van een team met 500 experts wereldwijd.

Privacyrichtlijnen App Store

De apps die uiteindelijk niet tot de App Store zijn toegelaten voldeden niet aan de privacyrichtlijnen van het bedrijf. Naast het weigeren en verwijderen van apps wordt er ook gekeken naar de gebruikersrecensies. Apple kijkt scherp naar fake reviews en verwijderde daarom alleen dit jaar al meer dan 60 miljoen recensies. De meeste apps die niet werden toegelaten hadden een inhoud die aanstootgevend, onveilig of illegaal was.

Populairste apps uit de App Store

Jaarlijks publiceert Apple een lijstje met de meest populaire apps van het jaar. In 2019 waren het vooral de gratis social media apps die populair waren en betaalde planning tools en apps om je slaap te monitoren. De populairste gratis games was Mario Kart Tour en de meest gedownloade betaalde game was Minecraft: Pocket Edition. We weten nog niet hoe de lijst van 2020 eruit komt te zien, maar het is altijd leuk om te zien welke apps op dit moment goed scoren in Nederland. Hier volgt een overzicht van de top 3 gratis en betaalde apps die je in de App Store vindt.

Populairste gratis apps

  1. Widgetsmith: een app die je helpt om met de nieuwe widgets (beschikbaar sinds de komst van iOS 14) aan de slag te gaan.
  2. Color Widgets: eenzelfde app, maar hier kun je net weer andere dingen mee. Je ontwerpt je eigen widgets en maakt zo een georganiseerde homepagina.
  3. DigiD: de app die we gewoon allemaal nodig hebben en massaal gebruiken voor communicatie met de overheid.

Populairste betaalde apps

  1. Oei, ik groei (€4,49): 'de bestverkochte baby-app ter wereld' lezen we. Hiermee oud je de groei van je baby bij en informeert je over de ontwikkeling van je kindje.
  2. Universe in a Nutshell (€3,49): een coole app die je veel leert over het universum, mocht je daarin geïnteresseerd zijn. Met informatie over planeten en sterrenstelsels.
  3. Babyfoon 3G (€5,49): een app die je kunt gebruiken als babyfoon, inclusief video- en audiofunctie. Dan ben je inderdaad wel even je toestel kwijt, maar je kunt de app ook op een tablet zetten.
Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn,...